ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с яйца и краставици

Диета с яйца и краставици

Диета с яйца и краставици
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Съществуват многобройни диети за сваляне на натрупани килограми и те стават особено актуални напролет, когато трябва да се премахнат следите от зимното застояване у дома и най-често до трапезата с многобройни изкушения от по-тежки храни.

Как да се избере подходяща диета в морето от предложения, която да бъде по-щадяща по отношение на гладуване и в същото време достатъчно ефикасна, за да премахне всички неприятни натрупвания от зимата под формата на мазнини около талията и не само там.

За диетите е важно да се знае, че за да имат ефект, условие е да се съчетаят правилно храните.

Полезна комбинация е белтъчните храни да бъдат съчетани със зеленчуци, но те трябва да бъдат само зелени, за да не съдържат скорбяла. Белтъчните храни като риба, месото, морските дарове и яйцата са добър тандем с броколите, моркови, варен фасул, краставици.

Друго изискване е на едно хранене да се приемат само белтъчини от една група, смесени с зеленчуци със зелен цвят.

Добра комбинация в този ред на подбор на храната представлява тандемът яйца - краставици, като краставицата е основата на цялото хранене. Зеленчукът е подходящ, защото е с голямо водно съдържание и има лек диуретичен ефект. С нея се прочиства организма от насъбраните токсини и се ускоряват метаболитните процеси.

Отслабване с яйца и краставици

Яйцата, от своя страна, са храна за мускулите, мозъка и очите, а в същото време засищат за дълго и по такъв начин подпомагат свалянето на килограми. Комбинирани в диетата с краставица обаче те имат много по-силен ефект.

Примерната диета за яйца с краставици

Закуска

Тя може да се състои от 2 твърдо сварени яйца и салата от краставици. Салата трябва да съдържа 1 нарязана краставица, 200 грама кисело мляко, сол и пресен лук по желание.

Обяд

Диетичният обяд може да бъде от риба без допълнителна мазнина или варени яйца, пълнозърнест хляб и плодове. Краставицата може да бъде представена от шейк, приготвен от този зеленчук. За по-интересен вкус може да се добави джинджифил, кората на 1 ябълка или пресен спанак. Така шейкът се обогатява с микроелементи като магнезия, желязото, много фибри и витамини също.

Диета с краставици

Вечеря

Диетичната вечеря може да съдържа 300 грама плодове по избор.

Междинни хранения

Междинните хранения по време на диетата с краставици и яйца също е добре да бъдат на основата на краставицата. От салата с краставици, до ободряващо смути с основна съставка зеленчукът. Това е идеалната растителна храна за диетата на всеки човек.

Вижте и друга диета с краставици, както и режим за отслабване с яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest