ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Лятна диета с плодове

Лятна диета с плодове

Лятна диета с плодове
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Лятото е време, в което променяме начина на хранене. Тежките храни отстъпват на по-лекия хранителен режим, а плодовете заемат важно място в хранителната диета. Те са не само вкусни, полезни заради богатото съдържание на витамини, но и ниско калорични и подходящи за избор при всяка лятна диета.

Може да се изготви собствен диетичен режим за определен брой дни, включващ сезонни плодове. Плодовите диети подпомагат процеса на изчистване на тялото от токсини, а заедно с това и свалят излишните килограми.

Ефикасността на диетите с плодове се определя от продължителността на диетата и тежестта на варианта. Диета само от плодове е по-ефикасна, но и по-трудна за изпълнение, а по-леките варианти включват и протеини веднъж на ден, ако плодовете се окажат крайно недостатъчни.

Леката диета е приятна и лесна за изпълнение, тя е предвидена за 5-дневно изпълнение. Ето и нейното съдържание:

Закуска

Закуската в лятната диета с плодове трябва да включва плод. Всички са подходящи, без гроздето и бананите, защото са най-калорични.

- ½ пъпеш, 1 ябълка, 150 грама ягоди или чаша сушени плодове за закуска е личен избор на всеки;

Кисело мляко с плодове

- Чашата кисело нискомаслено мляко трябва да има задължително присъствие в закуската. Може да бъде разнообразена с извара със сушени плодове. Овесени ядки с кисело мляко и сушени плодове също е възможност за по-различна закуска, включваща плод.

Обяд

- Обядът от плодова салатка 150 грама с дресинг от кисело мляко и мед трябва да бъде предвиден поне веднъж в диетата. В останалите дни може да се разнообрази с 150 грама рибно филе на скара или 150 грама пилешко филе на скара;

- - Диетичният десерт трябва е плод- ябълка, пъпеш, малини или друго по избор.

Следобедна закуска

Леката закуска между обяда и вечерята може да се състои от 50 грама ядки, 50 грама сушени плодове, 1 чаша нискомаслена извара със сушени плодове или чаша кисело мляко. Може да бъде и само чаша фреш - от портокал, грейпфрут или друг плод.

Вечеря

Лятна диета с риба

Основно вечерята в плодовата диета е добре да бъде от плодове. Ето няколко възможности:

- 3 ябълки, чаша кисело мляко и мед или само плодове по избор около 400 грама;

- 5 праскови, чаша фреш и 50 грама ядки;

- Зеленчукова салатка с десерт от плодове - череши, пъпеш, нектарини;

- Може да се разнообрази с 200 грама бяла риба на скара със зеленчукова салата, но тогава плодът е само 1 ябълка или портокал.

Изпробвайте още: Диета със сушени плодове

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest