ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Задай си тези въпроси преди сключване на брак

Задай си тези въпроси преди сключване на брак

Въпроси преди сключване на брак

Сключването на брак безспорно е една от най-отговорните стъпки, които предприемате в живота си. Достатъчно сте слушали за неуспешни бракове и за последвали разводи, поради което е наложително сериозно да обмислите този въпрос.

Хората са различни и е съвсем естествено и вие с партньора си да имате различни възгледи по различни въпроси. Но що касае бъдещия ви съвместен живот, то трябва някои неща да бъдат предварително уточнени. Ето на кои въпроси преди брака да отговорите!

Съвпадат ли плановете ви за бъдещето?

Не се стеснявайте да питате какво желае от живота партньорът ви- от това дали иска да имате деца до това какви са мечтите му.

Лесно ли общувате помежду си?

За да бъде една връзка трайна или дори вечна, доброто общуване между партньорите е от първостепенно значение. Трябва да можете не просто да слушате партньора си без непрекъснато да го прекъсвате, но и да чувате и да осмисляте това, което той ви е казал.

Бъдете и вие искрени и споделяйте това, което ви вълнува в живота. Както относно не толкова съществени проблеми като това дали е необходимо точно сега да си закупите нова микровълнова, до по-решаващи планове като дали не е време да си закупите ново жилище. Споделяйте всичко и вниквайте в споделеното от другата страна.

Преди брака

Имате ли си достатъчно доверие?

Животът в лъжа рядко може да е както щастлив, така и продължителен. Можете ли да имате пълно доверие на партньора си? За тази цел не е необходимо да го разпитвате за миналите му връзки, а е важно да сте убедени, че той ви обича достатъчно, за да не се впусне в бъдещи приключения.

Ще си помагате ли взаимно в случай на беда?

Когато сте в разцвета на силите си, подобен въпрос ви се струва прекален. Но животът често ни поднася неприятни изненади, както и преодоляване на големи изпитания. Дали вие ще сте готови да гледате човек, който е сполетян от болест или беда и дали можете да очаквате същите действия и от отсрещната страна?

Какъв ще е семейният ви финансов статут?

Според статистиките голяма част от разводите се случват именно заради финансови раздори. Проведете открит разговор как ще водите финансите си като семейство. Дали ще имате общ бюджет или всеки ще действа сам за себе си.

Двойка

Религията ще играе ли някаква роля в съвместния ви брак?

Ако и двамата сте атеисти, този въпрос няма никакво значение за вас. Но ако вие сте католици, а партньорът ви е последовател на юдаизма, то трябва да се уточните как ще отбелязвате различните религиозни традиции, така че всяка страна да е удовлетворена.

Интимните ви взаимоотношения на ниво ли са?

Любовта и секса вървят ръка за ръка, а удоволствието от секса е от първостепенно значение за запазване на любовта помежду ви. Не се вторачвайте над най-малкия провал, както и знайте, че на всяка двойка се случва да се отдаде на т.нар. секс набързо поради липса на време или желание.

Преди брака погледнете въпроса за интимните ви взаимоотношения по-глобално и ако считате, че те са на ниво, то сексуалният ви интерес един към друг може да е вечен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest