ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Задължителни растения за дома според Фън шуй

Задължителни растения за дома според Фън шуй

Задължителни растения за дома според Фън Шуй
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
3.90 лв.
Виж ››

Принципите на Фън шуй за дома носят само положителни промени, а когато става въпрос за растенията те правят обстановката красива и положителна в най-буквален смисъл.

Принципите на популярното китайско учение носят послание, че цветята в семейното жилище имат силата да привличат късмета, да влияят положително на здравето и да гарантират положителния поглед към света. Стига да се подбрани внимателно и според принципите на Фън шуй. Да видим кои стайни цветя са особено подходящи.

Хортензия

Това очарователно и красиво цвете във Фън шуй е символ на просветление, благородство и любов. Китайците вярват, че то е в състояние да премахне негативизма само ако се потопим в съзерцание на магическите му прекрасни цветове. Може да бъде поднесена и като дар за нов дом на скъпи на сърцето хора.

Орхидея

Величественото цвете символизира изобилие, красота, плодородие и съвършенство в китайското учение. То намалява стреса и тревожността, пъди мрачните мисли и ни води мисловно към хубавите неща в живота.

Божур

Божур

Това невероятно красиво цвете отдавна е присъствало във всяка градина у нас, не само в родния му Китай и това не е случайно. Както в родата му, така и в градините по света, то е олицетворение на женска хубост, мир и спокойствие и благородство. По време на императорите от династия Танг и Суй се е считало за цар на растенията и Фън шуй е възприело тази представа.

Хризантема

Според Фън шуй тя носи енергията Ян, на спокойния живот, без напрежение и драматични обрати. Затова е много подходяща за стайно цвете, където спокойното ежедневие, което тече без драматизъм, е особено ценено. Освен това ще предаде на обстановката от своята цветност и позитивизъм.

Нарцис

В китайското учение това жълто цвете символизира креативната мисъл, вдъхновението, мотивацията и промяната към нещо по-добро. Добро решение е за домашния офис или творческата стая в дома.

Цветя Фън Шуй

Ръката на Буда

Къде без цвете, наречено Ръката на Буда, щом става въпрос за Фън шуй дом? Този екзотичен за нас цитрус е с нестандартна форма на цветовете. Тя дава и името му, защото всяко цветче изглежда като застанало в поза за медитиране, характерна за практиките на Буда.

Хибискус

Наричат това цвете още китайска роза и според учението Фън шуй цветовете на хибискуса имат силата да съхранят чувствата в семейството и да съживят страстта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest