ezine.bg»Статии»Любопитно»Хороскоп»Важни здравословни съвети за зодия Овен

Важни здравословни съвети за зодия Овен

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190329
Важни здравословни съвети за зодия Овен

Представители на зодия Овен от ранна детска възраст са с добро здраве. Това са енергични и активни хора, характеризиращи се с повишена издръжливост. Благодарение на позитивното отношение Овенът бързо се справя с неприятностите.

В повечето случаи Овните сами стават виновници за здравословни проблеми, тъй като работят усилено и отделят малко време за почивка, като я смятат за загуба на време. Пренебрегването на тялото води до придобиване на хронични заболявания и повишена раздразнителност. Освен това Овенът е склонен да се храни нездравословно.

Ето ценни здравословни съвети за зодия Овен!

Овенът е обзет от емоции. Тези хора намират успокоение и балансиране с алкохола, който могат да консумират в големи количества и в уединение. Също така, представителите на този знак намират утеха и в цигарите.

В допълнение злоупотребата със сладкиши може лесно да се прибави към лошите навици на Овена: захарта го спасява от стресови ситуации и по време на периоди на нервно напрежение. Самите Овни обаче никога не признават, че са пристрастени, опитвайки се да превърнат слабостите си в шега.

Въпреки доброто здраве, Овенът може да страда от главоболие, спазми, мигрена, слаба памет, световъртеж и нервно изтощение. Представителите на този знак често се борят с безсъние и депресия.

Представителите на зодия Овен трябва да се придържат към балансирана диета. Диетата за Овена трябва да изключва мазни храни, които могат да причинят запушване на мозъчните съдове.

Здравословни съвети за Овена

Диетата на представителите на огнения елемент трябва да съдържа ферментирали млечни продукти, зеленчуци, зърнени храни, плодове, ядки. Неправилното хранене може да забави реакцията ви и да причини стомашни проблеми. Можете да ядете постно месо не повече от 2-3 пъти седмично. Липсата на протеинови храни може лесно да бъде компенсирана от морски дарове, млечни продукти и всякакви зърнени храни.

Диетата на Овена задължително трябва да съдържа храни, богати на витамин С. На първо място, това са цитрусови плодове, например портокали и лимони, както и банани, и ябълки. През зимата менюто трябва да съдържа сушени плодове.

Овните са любители на риска и вълнението. За тях всякакъв вид екстремни спортове, независимо дали катерене, стрелба или бокс, ще бъде идеалният избор. По-малко активните представители на този знак могат да покажат своите интелектуални способности в спортове като шах.

На първо място, Овенът трябва да избягва преумората, която е причина за последващи проблеми с благосъстоянието му. Намаляването на жизнеността влияе върху функционирането на всички телесни системи. Повишеното внимание изисква устна кухина. Редовната профилактика ще помогне за предотвратяване на кариеси и заболявания на венците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest