ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»С този трик ще се лакирате сами перфектно!

С този трик ще се лакирате сами перфектно!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190298
С този трик ще се лакирате сами перфектно
Магнитни стелки за акупресура-16%
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
10.92 лв.
Виж ››

Въпреки че в днешно време много момичета ходят на професионален маникюр, някои от нас все още предпочитат да правят маникюра си сами у дома, та дори и с модерния гел лак. Това определено спестява време и пари, но и не и... нерви. За жалост, когато се лакираме сами, често излизаме извън очертанията на нокътната плочка и се цапаме. Това е така, защото с едната си ръка винаги сме по-сръчни, отколкото с другата.

Повечето хора боравят по-добре с дясната си ръка. Тя е доминиращата при мнозина и движенията с нея са по-прецизни и контролирани. Когато дойде моментът за лакирането на ноктите обаче, както знаем, трябва да ползваме и двете си ръце.

И тогава настъпва големият кошмар - да се лакираме с лявата си (недоминираща) ръка. При нестабилното боравене с четката можем да направим непрецизни движения и да размажем лака.

С един трик за лакиране обаче маникюрът ви може да изглежда по-добре, без да излизате от контурите и да се налага да ползвате лакочистител после.

Маникюр у дома

В техниката няма нищо сложно. Просто когато държите четката с недоминиращата си ръка, вместо да движите нея, движете само пръста от ръката, която лакирате. По този начин движенията са много по-контролирани. Реално оставяте доминиращата си ръка да върши цялата работа, а четката за лак е неподвижна.

Още полезни съвети при лакиране

Не ползвайте прекалено много лак

За да се радвате на добър ефект при лакиране в домашни условия, е много важно да не ползвате много лак за нокти. Нанесете върху нокътната плочка малка част от продукта. По този начин рискът течността да излезе извън очертанията на ноктите е по-малка. А и лакът ще засъхне по-бързо. Ако слоят ви се струва прекалено тънък, нанесете лак втори път.

Започнете лакирането в средата на нокътя

Съвети при лакиране

Когато започнете да нанасяте продукта в средата на нокътя, можете да го разпределите равномерно навсякъде, без да излиза от очертанията.

Винаги ползвайте топ лак

Топ лакът придава завършен вид на вашия маникюр и освен това ще го запази непокътнат за по-дълго време. Някои топ лакове са с ефект на бързо съхнене, което пък е още един плюс.

Вижтеи стилни идеи за маникюр!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest