Ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»По-дълги и обемни мигли с масло от невен!

По-дълги и обемни мигли с масло от невен!

По-дълги и обемни мигли с масло от невен!По-дълги и обемни мигли с масло от невен!
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Красивото и популярно цвете невен, наричано още златна маргаритка, има огромно приложение в народната медицина за поддържане на здравето. По-добре застъпено и мащабно е обаче приложението му в грижите за красотата най-вече чрез маслото от невен.

От билката чрез мацерация на цветовете в някакво растително масло се получава мазен екстракт, гликолов екстрект или етерично масло, известни като масло от невен.

Може да се открие в кремове и гелове за външна употреба. Затова ползите му за кожата и косата са най-много и най-широко известни. Ценено е заради противовъзпалителните, антиоксидантни и лечебни свойства.

Наред с тези употреби, маслото от невен има много положителна роля в грижата за миглите, което е ценно негово качество, тъй като става въпрос за много деликатна област от лицето.

Как и за какво може да послужи маслото от невен при грижата за миглите?

Маслото от деликатната билка има деликатно действие, което е намерило приложение за ускоряване растежа на миглите и за повече обем и плътност на косъмчетата.

Mасло от невен

Нормализирането на метаболитните процеси и възстановяването на структурата на косъмчетата изискват прости и достъпни съставки за получаване на лосион, крем или тонер за мигли, както и за маски за нежните косми, както и за цялата зоната около окото.

За ефективно възстановяване и подмладяване се препоръчва сместването в равни количества на масло от невен, от лайка и рициново масло. Тази смес може да се втрива в кожата на клепачите с масажиращи движения, а върху миглите се нанася с четчица.

С нея се овлажнява добре зоната около окото, бръчките се изглаждат, а увредените косми на миглите ускоряват растежа си.

Удебеляването на миглите е цел на почти всяка процедура, свързана с тях. Те не само добиват обем, но и стават по-здрави и стоят красиво. Удебеляването им се постига най-ефективно с компреси.

Рецептата е проста и достъпна. Равни количества масло от невен, бадем и праскова се смесват, сместа се добавя към бульон от градински чай или лайка. Накисва се една марля в разтвора и се нанася на клепачите за четвърт час. Редовната употреба на този компрес се забелязва лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest