ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Корейска диета за стройна фигура

Корейска диета за стройна фигура

Корейска диета за стройна фигура

Диетите, които обещават чудодейно и бързо отслабване, са наистина неизброими. Сред тях е и корейската диета за стройна фигура. С какво тя се отличава от другите предложения и защо заслужава внимание?

Става въпрос за здравословен и ефикасен хранителен план, в който всички групи хранителни продукти имат запазено място. Това на практика значи, че предоставя възможност, за да се стегне фигурата, без здравето да бъде изложено на риск.

Корейският начин на хранене се различава значително от европейския с консумирането на много пресни зеленчуци, ориз, малко мазнина и повече храна на пара. Всички елементи на хранителния режим в тази диета заслужават да бъдат разгледани отделно.

Зеленчуците

Пресните зеленчуци, заедно с ориза, представляват фундамента на корейската кухня. Това на практика значи, че нискокалоричните храни присъстват във всички основни рецепти в тази източна кухня. Кое най-често присъства в храната? Това са блюдата с картофи, гъбите, зелето и зелените салатки, доматите и морковите.

Малките количества месо

В западната кухня месото е основен хранителен продукт, но в Корея той е само добавка. Предпочитанията често падат към рибата и морските дарове, вместо към червеното месо. Готви се и с малко мазнина, а месото, когато присъства, е печено.

Пикантните супички

В традиционната корейска кухня супата има запазено централно място. Супата обаче в Корея е много леко ядене, което се приготвя бързо и лесно. Слагат се много съставки и това я прави питателна. Корейците използват много подправки, което прави супите пикантни и ускорява метаболизма.

Храната за корейците

Билковите чайове

Разнообразието от билкови чайове прави корейската диета ефективна за отслабване. В Корея се пие много зелен чай, както и специален чай от препечен ечемик. Тези напитки горят мазнините и са полезни за доброто храносмилане. Прочиствайки тялото, те подпомагат отслабването.

Традиционното корейско кимчи

Ястието Кимчи е традиционна храна в Корея, но е известно и като едно от най-здравословните ястия на световно ниво. Всичко това е заради витамините, минералите и пробиотиците.

Кимчи наричат ферментиралия продукт от сушено китайско зеле, овкусено със сол, чесън, джинджифил, рибен сос и черен пипер. Ястието е нискокалорично.

Изключването на рафинираното брашно от храненето

В Корея почти не консумират хляб, както и други изделия от рафинирано брашно.

Начинът на готвене

Кимчи е част от корейската диета за стройна фигура

В корейската диета е важна не само комбинацията от храни, но и малкото калории. Важно е и готвенето. На първо място сред термичната обработка стои печенето.

Изобилието на вода

Корейците пият много вода през целия ден, а балансираните диети препоръчват точно това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest