Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Важни препоръки в есенната грижа за кожата

Важни препоръки в есенната грижа за кожата

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190112
Важни препоръки в есенната грижа за кожата
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Поради прехода от лято към есен и по-късно към зима, кожата ви може да изпитва дискомфорт. Температурните промени и използването на отоплителни уреди у дома също допринасят за допълнителното изсушаване на кожата и нейната уязвимост.

Ето защо трябва да сте особено внимателни с разкрасителните процедури и продуктите, които ползвате в студените дни. Вижте някои важни препоръки в есенната грижа за кожата от дерматолози:

1. По-добра хидратация

През студеното време кожата се нуждае от повече овлажняващи съставки, които служат като бариера срещу вятъра и студа. Ето защо по-мазните кремове за лице са за препоръчване в този период. Нанасяйте ги веднага след душ. Хидратиращ крем за лице преди лягане също е от полза през есента и зимата.

Маски с глина

2. Внимавайте с козметиката с глина

Козметиката, която съдържа глина (като маските с глина например), е по-добре да не се използва през есента и зимата, тъй като тя отнема влагата от епидермиса. А кожата и без това е по-суха есенно време поради студа и няма нужда от допълнително изсушаване.

3. Не прекалявайте с продуктите против пъпки

Пъпки, акне или други замърсявания, разбира се, са досадни, но внимавайте с продуктите за грижа за кожата, които действат срещу това през есента. Подобно на глината, те често имат изсушаващ ефект. Това работи добре срещу излишното производство на масло от порите ви, което може да причини акне, но ако вече имате по-суха кожа до есента, тези видове кремове и мехлеми изсушават кожата ви още по-зле. Това може да доведе до дразнене на кожата. Опитайте продукт с азелаинова киселина, която е много по-малко агресивна от повечето продукти срещу акне.

Есенен парфюм

4. Не използвайте агресивни парфюми

Някои парфюми съдържат алкохол, който действа агресивно на кожата през есента и зимата, когато тя е по-суха и уязвима. Съответно и когато ползвате тези парфюми, може да забележите раздразнение и зачервяване.

5. Алкохолни тонери

В допълнение към горните съставки има и много тонери с алкохол. Те са твърде агресивни за чувствителна кожа през есента и зимата. Затова се опитайте да изберете тонер с ниацинамид или хиалуронова киселина през тези месеци. Тези съставки помагат за възстановяване и хидратация на кожата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest