ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с грозде и сирене

Диета с грозде и сирене

Диета с грозде и сирене

В случай че се интересувате от диети и дори вече сте спазвали конкретен хранителен режим, то сигурно сте обърнали внимание, че много от тях са съобразени спрямо сезона, в който трябва да ги спазваме. Някои са предвидени за зимата, а други за по-топлите месеци с цел продуктите, включени в диетата да са сезонни.

Типичен пример за подобна диета е тази, която е с грозде и сирене и е най-подходяща за летния и есенния сезон. И сирене, и грозде има целогодишно из магазините ни, но за България сезонното грозде се появява именно в късните летни месеци или в началото на есента. Всичко зависи от това в кой регион се отглежда то.

Гроздето е един от най-ценните антиоксиданти, но е особено полезен плод есенно време, защото е в сезона си и ни подготвя пълноценно за зимата. То е богато не само на обилни количества витамин С, но е и много хранителен плод, който същевременно не съдържа никакви мазнини, натрий и холестерол.

Много диетолози твърдят, че чрез диетата с грозде и сирене можете да свалите 4-5 кг само за 7 дни. Ние сме леко скептични по въпроса, но самата диета не изглежда особено трудна за спазване и е безспорен факт, че трябва да се пробва през късното лято или есенно време. Така ще сте по-подготвени за коледните и новогодишните трапези.

Преди да преминем към конкретните правила по дни, свързани с диетата за отслабване с грозде и сирене, ще споделим, че всеки ден около половин час преди закуска трябва да изпиете една чаша топла вода. Това важи за всичките 7 дни.

През първия и втория ден за закуска ви се полага препечена филия пълнозърнест хляб с 50 гр. обезмаслено и обезсолено сирене; за обяд само фрешове, а за вечеря само грозде, но не повече от 1 кг. За междинни хранения не ви се полага храна, а само чаша топла вода или сок от грозде.

Диета с грозде

През останалите пет дни от диетата режимът се променя, като за закуска и за вечеря ви се полага грозде, а за обяд плочка сирене, скромна порция риба със зеленчуци или 2 яйца.

За да имате успех с диетата с гроздето е много важно да не приемате никакъв алкохол, да не добавяте сол или захар към храната, както и през последните пет дни да не консумирате никакъв хляб.

Ако толкова много огладнеете, то позволете си малко да увеличите консумацията на гроздето. Или добавете сок от грозде към диетата си. Помнете, че сок от грозде в никакъв случай не означава вино!

Вижте и други изпитани диети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest