ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да сгъстим косата?

Как да сгъстим косата?

Как да сгъстим косата

Ако бъдете запитани как можете да сгъстите косата си, вероятно веднага бихте се сетили, че добър ефект в това отношение се постига чрез така популярните екстеншъни, микрофибърни процедури, мезотерапия на скалпа или дори чрез трансплантация на коса. Да, в наши дни всичко това е възможно и дава отлични резултати.

Лошото е, че това не са процедури, които са по джоба на всеки, поради което няма да ги разглеждаме подробно в следните редове. Ще се спрем на онези начини за сгъстяване на косата, за които се предполага, че са достъпни за по-голямата част от всички нас, независимо от пол и възраст.

Козметика за сгъстяване на коса

В дрогериите, както и в аптечната мрежа, се предлагат всякакви козметични продукти за сгъстяване на косата под формата на шампоани, балсами, маска за коса, спрейове или серуми.

Тук ще ви споделим нещо, което обаче не всички знаят, а именно, че повечето такива препарати са предназначени за масовия купувач и всъщност не са чак толкова специализирани. Ако търсите по-бърз и дълготраен ефект, то се насочете към професионалните продукти за сгъстяване на коса, които най-вероятно можете да закупите и от личния си фризьор.

Хранителни добавки за сгъстяване на косата

билки срещу косопад и за гъста коас

Чували сме, че красотата идва отвътре, но това важи не само в преносен смисъл. Често в резултат на хормонален дисбаланс, бременност или след родилен период, стрес и недоспиване, както и на безброй други причини (включително прекаляване с преса, сешоар, маша и други топлинни уреди, увреждащи косъма ни), косата ни може да започне да пада.

Освен да наблегнете на външното ѝ третиране с избрани от вас козметични продукти, можете да започнете и прием на хранителни добавки за косата. Важното е да следвате упътването на производителя им, както и да имате предвид, че повечето от тях се приемат по схема, т.е. не са предназначени за продължителен прием.

Народни рецепти за гъста коса

масла за сгъстяване на косата

Има много билки срещу косопад, които биха ви помогнали да сгъстите косата си. Можете да си ги набавите от аптеката и да си приготвите билкови отвари, като обикновено към 1 л вода се добавя 1 или 2 ч. л. от избраната от вас билка.

След като измиете косата си по обичайния начин, нанесете от отварата върху скалпа и по протежение на косъма, увийте косата си с кърпа, изчакайте около 30 мин и изплакнете.

Най-подходящите билки за сгъстяване на косата са копривата (популярна е като Царицата на красивата коса), репей, салвия, гинко билоба, лавандула, розмарин, хмел и др.

В заключение ще добавим, че няма нищо лошо в това да се доверите едновременно и на трите гореизброени методи за сгъстяване на косъма. Те са с доказан ефект и най-вероятно биха ви излезли доста по-изгодно от специализираните козметични процедури за сгъстяване на косата.

Вижте още за цялостното подхранване на косата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest