ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Пиърсинг на пъпа - какво трябва да знаем?

Пиърсинг на пъпа - какво трябва да знаем?

Пиърсинг на пъпа - какво трябва да знаем?
Козметична чанта-органайзер за пътуване-43%
Препоръчано за теб:
Козметична чанта-органайзер за пътуване
35.00 лв.
19.90 лв.
Виж ››

Може би бихте се изненадали, ако разберете, че в наши дни почти всеки втори или трети човек е с пиърсинг. Не само на пъпа, естествено, каквато е и настоящата ни тема.

Под пиърсинг се възприема носенето на всякакви бижута, които могат се поставят в резултат на продупчване на тъканта и да се закачват на уши, нос, зърна, вежди, гениталии и т.н. Всичко това е пиърсинг.

И ако си мислите, че е съвсем обичайно да носите обеци на ушите си, а пиърсингът на пъпа е нещо прекалено иноваторско, то сериозно се лъжете.

Продупчването на пъпа води началото си още от Древен Египет, откъдето тръгват и много други модни явления. Според някои източници пъпът се продупчвал само на любовниците на фараона с цел те да могат да бъдат разпознавани като такива, а според други да е с бижу на пъпа, е имал право единствено фараонът. Пиърсингът на пъпа през онези далечни времена е бил символ на благосъстояние и всеки човек от простолюдието, който е дръзнал да си направи пиърсинг на пъпа, е бил заплашван от смърт.

Днес пиърсингът на пъпа се счита за много модерен, екстравагантен и секси, като с подобно бижу са се сдобили и знаменити жени като Шакира, Бритни Спиърс, Бионсе и много други.

Пиърсингът на пъпа определено е актуален в наши дни, но в никакъв случай не е измислен от нас. Така или иначе нашите тийнейджъри, както и много от съвременниците са луднали по тази процедура, поради което е добре да знаете и малко повече подробности, свързани с нея.

Ако сте решили вие самите да си направите пиърсинг на пъпа или пък сте позволили на тийнейджърите ви да го направят, то е много важно да се насочите към правилното студио за извършване на подобни манипулации. Търсете истински специалист, който се занимава с пиърсинг, а не някой самозванец. В никакъв случай не препоръчваме и сами да пробивате пъпа си. Това може да е много опасно!

Процедурата по пиърсинг на пъпа не е особено болезнена и не се налага да взимате обезболяващи предварително или пък да се подлагате на анестезия.

Обикновено за целта се използва пистолет и процедурата е сходна като тази за пробиването на ушите. Кожата около пъпа се дезинфекцира, обецата се поставя в пистолета, чувате щракване и изпитвате лека болка. Това е!

Специалистът, който ви е направил пиърсинг, ще ви посъветва какви препарати да използвате с цел добра хигиена в областта на манипулацията и предпазване от възможни инфекции.

Така или иначе, дори след като приключите с профилактичните средства за третиране на кожата около пъпа, е важно при всяко взимане на душ да обръщате внимание на пространството около пъпа и да го почиствате добре.

Внимавайте и какъв тип бижута ще слагате на пъпа си. Ако носите по-прилепнали дрехи имайте предвид, че бижуто може да изпъква под тях, което невинаги е приятна гледка. Още по-лошо е, ако сте се спрели на прекалено големи обеци, които могат да се захванат за дрехата по време на обличането или събличането ѝ.

Това може и да е болезнено. Най-добре е да смените толкова бижута, колкото е необходимо, за да изберете онова, което не само че визуално най ви харесва и пасва на стила ви, но е и практично за ежедневието. Подобно на обеците, които носите на ушите си, така можете да сменяте и бижуто на пъпа си според конкретния повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest