ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Масло от мравчена киселина против окосмяване

Масло от мравчена киселина против окосмяване

гладки крака и обезкосмяване

Темата за натуралните масла е всъщност обширна тема. Това се дължи на техните уникални качества. Едно от ценните масла е това от мравчена киселина. Чистият, натурален вид от това масло е древно изобретение, създадено по стара персийска рецепта. То има свойството да потиска растежа на космите и в миналото е използвано като естествен епилатор.

Мравчената киселина, на чиято основа е създадено маслото, има почистващ, овлажняващ и лечебен ефект. Има я като съставка в разтвори, мехлеми и други лекарствени средства. Маслото от нея се използва за забавяне на растежа на космите.

Най-ценното е, че ефектът от обезкосмяването с този продукт не е временен и не се забелязва само за около месец, а премахва космите трайно. Това прави маслото от мравчена киселина уникално.

Отстраняването на космите от тялото се случва по безопасен начин, а резултатът е видима трансформация на вида на тялото. При редовна поддръжка в продължение на 2-3 месеца космите намаляват видимо и кожата остава мека и гладка.

Маслото се нанася директно върху третираната област. Втрива се с леки движения до пълното попиване в кожата. При повечето типове кожа резултатът става видим след 4 месеца редовно мазане. Силата на този продукт е в постоянството.

Мазането става след епилация и това гарантира постепенно трайно избавяне от нежеланите косми. Космите неусетно са станали по-тънки, а накрая вече са невидими. Веществата в маслото освен това омекотяват, успокояват и дезинфекцират кожата, защото мравчената киселина има тези свойства.

масло от мравчена киселина срещу окосмяване

Важен е въпросът за противопоказанията за използване на продукти с мравчена киселина като маслото. Крем на основата на мравчено масло няма противопоказания за използване.

Възможни са алергични реакции и непоносимост към някой компонент. Може преди първата употреба да се направи тест върху кожата, като се нанесе на ограничена област и се изчака да се появи зачервяване, обрив или друг признак за непоносимост.

При използване на средства за обезкосмяване на основа на мравчена киселина трябва да се има предвид, че тя е не само полезно, но и опасно вещество, ако е силно концентрирано. Затова не се ползва мравчена киселина в чист вид, а преработен продукт, който е добре балансиран, за да се избегнат всякакви опасни реакции.

Прочети още за мравчената киселина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest