Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Стилен маникюр за къси нокти

Стилен маникюр за къси нокти

Стилен маникюр за къси нокти

Ръцете на една жена са нейната визитка и Всичко е във вашите ръце и затова те трябва да бъдат изрядно поддържани са думи на истинския диктатор на модните тенденции, Коко Шанел. И никой, дори и днес, не би могъл да ги оспори.

Нежната и мека като кадифе кожа на дамските ръце, както и изящно оформеният им маникюр са наистина тяхната визитка. Би било истинско неуважение към собствената ви личност и към онези, на които подавате ръцете си, ако имате мръсотии под ноктите, ако имате прекалено дълги нокти, начупени нокти и изобщо изглеждащи отвратително.

Което вероятно веднага ви навява на мисълта, че идеята за стилен маникюр произхожда именно от това- визия за чистота, нежност, естественост.

Няма как на първо място да не споменем френския маникюр, който наистина е всичко това и откакто е изобретен не е слизал от модната сцена. Ще оставим настрана факта, че нито е изобретен от жена, както предполагате, нито е изобретен във Франция, защото това е тема за друга история.

Френският маникюр, при който в края на нокътя се поставя нежен бял лак, а основата е в телесен или бледо розов тон е истинска класика когато става въпрос за стилни маникюри, подходящи за къси нокти.

Френски маникюр за къси нокти

Негов братовчед е т. нар. американски маникюр, който се подвизава и под името Бевърли Хилс. При нас не е чак толкова популярен, но американките много го харесват. За разлика от френския маникюр в края на нокътя се поставя бежов лак, а не бял лак, но отново се цели меко преливане на цветовете.

Възникналото някъде около 80-те годни на миналия век нейл арт изкуство, което всъщност са творческите рисунки върху плочките на ноктите също е подходящо за къси нокти, но за да говорим за стилен маникюр, то не трябва да се прекалява с въпросните рисунки, т.е. те да не присъстват на всеки нокът, а само на един или два. Особено подходящи са флоралните мотиви.

Добре познатият ни маникюр омбре пасва както на дълги. Той е добра идея за маникюр на къси нокти, но е важно да търсите меките тонове, за да е стилен маникюрът ви.

Стилен е и маникюрът, при който лаковете се преливат от единия нокът към следващия, като особено добре изглежда това, ако сте се спрели на розовата гама.

Маникюр с брокат за къси нокти

Брокатите по маникюра, камъчетата, пайетите и останалите декоративни елементи също могат да стоят стилно на къси нокти, стига да не прекалявате с тях. Когато търсите стил никога не трябва да изхождате от правилото „повече е по-добре“.

На финала ще ви напомним, че синоними на думата „стилен“ са „елегантен“ и „изискан“. При маникюр за къси нокти използвайте качествени лакове в нежни цветове, а не в крещящи тонове и се стремете самият нокът да изглежда възможно най-естествено.

Разглеждайте още идеи за стилен маникюр!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest