ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Уголемяване на устните с хиалуронова киселина

Уголемяване на устните с хиалуронова киселина

Violeta MitevaVioleta Miteva
Новак
5
Уголемяване на устните с хиалуронова киселина
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Живеем в съвремие, в което всички естетични процедури търпят шеметно развитие, а достъпността им е широка. Една от най-предпочитаните невинвазивни бюти манипулации е поставянето на хиалурон в устните. В последните години тя все повече се налага като рутинна грижа, а времетраенето, за да се случи – броени минути. Пазарът е залят от изключително много марки хиалурон. Те са с различни характеристики - скъпи, по-нисък ценови клас, по-концентрирани или не толкова, хиалурон, подходящ за уголемяване на устните или в други зони по тялото или лицето.

Но нека разгледаме отблизо този съвременен помощник в арсенала на почти всяка жена - хиалуронът.

От биологична гледна точка, хиалуронът е естествено органично съединение във всеки жив организъм, с малки изключения. Неговите функции са свързани с хидратация, тъй като има потенциал да задържа водни атоми над 100 пъти собственото си тегло. Благодарение на него се радваме на красива и млада кожа(където се намира и в най-голямо количество), здрави стави, сърце и много други органи.

Интензивният синтез на хиалурон в организма продължава до към 20-25 годишна възраст, след което се наблюдава забавяне в темповете му на производство. За да се поддържат тези нива е нужно да се приема външно заедно с големи количества вода.

Като добавка, хиалуронът може да бъде приеман по много начин - таблетна форма, прах, течности. Изборът е богат, но трябва да бъде внимателно съобразен с конкретните нужди.

Уголемяването на устните с хуалурон

Една от най-честите процедури, в последните години, за набавяне на липсващия хиалурон е поставянето му в устните, които първи губят обем с напредването на възрастта или по природа са без желаната форма.

Хиалуронът може да бъде прилаган чрез два най-разпространени метода - външно или инжекционно.

Външно, това може да се случи с т.нар дермапен, който под високо налягане въвежда хиалурон в устните. Тази процедура, предпочитана от не малко дами, има своите предимства и недостатъци. Плюсовете са, че видимо се променя обема на устните, а опасността от образуване на т.нар топчета е сведена до минимум.

Поставянето му може да се извършва от хора без профилирано в дерматологията образование, а цената на самата манипулация е по-ниска от тази на инжекционните варианти. Минусите са, че често няма очакваният ефект, има усещане за болка и не се постига добро контуриране на устните.

Друг вариант е инжекционния. За да се пристъпи към него е добре да се направи индивидуален консулт с дерматолог. Важно е да се знае, че въпреки достъпността си тази процедура е препоръчително да се извършва само от лекар специалист. С него се обсъждат желаните резултати, избира се конкретния материал, с който ще се постигнат. След тестване за алергии се преминава към поставянето на хиалурон в устните.

Кратка манипулация, предхождана от нанасянето на локален анестетик и се състои от няколко убождания. Впоследствие могат да се наблюдават отоци, които преминават до няколко дни. Последваща грижа за устните е да се пие много и често вода, за да се подсили и запази ефекта от поставения хиалурон максимално дълго време.

След поставяне нахиалурон се пие много вода

Трябва да се знае също, че при първо посещение може да не се постигне моментално желаният резултат и да се налага повторение. Трайността на процедурата е между 6-9 месеца. В някои случаи се налага допълване, в други-не.

Има и малък процент хора, при които хиалуронът в устните се разгражда много бързо. При тях, независимо от броя убождания и вложени милилитри, не се наблюдава ефект, а това се обуславя от индивидуални биологични особености на самия човек. Ценово, поставянето на хиалурон в устните е повече от достъпно, като стойността зависи от марката на продукта и изборът на клиника, в която да се постави.

Отдавна уголемяване на устните с хиалурон не е екзотична процедура, а съвсем достъпна и рутинна крачка към по-добри вид и самочувствие. Направени на правилното място и с точния материал, устните могат да се превърнат в още по-прекрасна рамка на вашата усмивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest