ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Уголемяване на устните без операция

Уголемяване на устните без операция

Уголемяване на устните без операции
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Плътните и големи устни се превръщат във все по-голямо изкушение за женската аудитория. Съвременната медицина предлага разнообразни алтернативи, но изглежда оперативната интервенция може да бъде заместена от други методи, ако имате тънки устни:

Ексфолиране на устни

Ексфолиацията на устните е модерен метод за тяхното уголемяване. Тази процедура може да се проведе в домашни условия чрез обикновена четка за зъби и ексфолиант под формата на кафе, захар, сол, скраб за лице или др. Върху четката може да бъде намазан мед за по-мек и деликатен допир. Ексфолирането на устните ще доведе до приток на кръв в областта, а от там ще се пресъздаде така желания обем на устните. Тази процедура трябва да бъде прилагана предпазливо така, че да не увреди кожата. За да има ефект, пилингът трябва да продължи около пет минути с кръгообразни масажи и след него да бъде нанесен балсам за допълнителен красив ефект.

Балсам за устни

На пазара се разработват кремове и балсами за уголемяване на устни. Много от тях обаче са противопоказни за здравето. Затова, според специалисти в областта, се препоръчва употребата на кремове, съдържащи следните съставки:

- Мента;

- Червен пипер;

- Джинджифил;

- Колаген;

- Хиалурон;

Балсам за уголемяване на устните

В помощ на плътния обем идват и естествените масла за устни. Маслата от авокадо, гроздови семки и канела подхранват кожата и запазват нейната еластичност. Освен това хидратира напуканите устни. Важно условие е да се използват продукти с изцяло естествени компоненти, които да спомагат за кръвообращението и подхранването на кожата.

Грим за устни

Някои жени се притесняват от козметичните интервенции и трудно се доверяват на продуктите на пазара. За тях също има решение: магията на грима. С помощта на молив за устни, коректор и червило може да се създаде красив контур, създаващ ефект на обемни и плътни устни. С малко умения и въображение, жените могат да си осигурят самочувствие по безболезнен и безопасен начин.

Упражнения за лице

Съществуват упражнения за уголемяване на устните, за които обаче е необходимо постоянство. Такива са:

Упражнения за големи устни

Подсвиркването

Според изследвания, музикантите на духови инструменти имат по-плътни устни, заради развитите им мускули в областта. Затова, по темата за по-обемни устни, се препоръчва упражнение под формата на подсвиркване на любима мелодия в рамките на 3 до 5 минути.

- Движение назад и завъртане: Упражнението се състои в стискане на устните и движение наляво и надясно. Отново за 5 секунди и с 15 повторения можете да постигнете по-голям обем. Необходимо е да го повтаряте всеки ден, като запазите постоянството си в рамките на няколко месеца за постигане на оптимални резултати.

- Целуването и усмихването: Макар тези дейности да не звучат като упражнение, те все пак могат да помогнат да направите устните си по-обемни. За целта трябва да се усмихнете широко в продължение на 5 секунди, а след това да издадете устните си сякаш сте на път да целунете някого. С повторение от 20 пъти на цялото упражнение се доближавате до желаните по-големи устни без операция.

Ето и още съвети за пухкави устни като на Анджелина Джоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest