ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Гранофурин и силата му да лекува болно гърло

Гранофурин и силата му да лекува болно гърло

МарияМария
Новак
64
Гранофурин и силата му да лекува болно гърло
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Болки в гърлото, затруднено преглъщане, поява на гъст секрет или сухота, предизвикваща кашлица - най-честите симптоми на настинка, които могат да бъдат неутрализирани с едно лесно, евтино и ефикасно решение - гранофурин (зелено багрило).

Острият вирусен назофарингит, познат още като настинка, е силно заразно вирусно заболяване, което засяга горните дихателни пътища и е съпроводено от хрема, кихане, дразнеща кашлица, загуба на апетит и болки в гърлото. Заболяването протича за около седмица.

В случай че търсите алтернатива на стандартните спрейове, прочетете следващите редове.

Гранофуринът се използва за локално лечение на възпалителни процеси в устната кухина, гингвинит, наранявания на лигавицата, афти и други бактериални инфекции.

С помощта му се дезинфекцират рани, язви на кожата, пиодермии, лекуват се изгаряния.

Невероятните резултати се дължат на противобактериалните и противоалергичните му свойства - препаратът спомага развитието на епителните клетки и допринася за по-бързото възстановяване на организма.

Благодарение на антисептичното си действие, гранофуринът лекува болното гърло след няколко намазвания. Нанасяйте лекарството внимателно с памучен тампон или клечка за уши два пъти на ден, докато почувствате облекчение. Целта на намазването е да се оберат налепите, без да се прилага натиск.

Едно от най-честите възпаления в устната кухина е гнойната ангина.

Гранофурин за зачервено гърло

Тя се характеризира с появата на възпаление, съпроводено с образуването на гной върху сливиците.

Заболяването протича остро и е придружено с висока температура, главоболие и силна болка в гърлото, която се засилва при говор или преглъщане.

Заедно с приема на медикаментозно лечение, предписано от лекар, можете да прилагате локално гранофурин, за да облекчите болката в гърлото и да ускорите възстановителния процес.

Продажбата на лекарството е позволена в Европейския съюз, а предимствата му са многобройни, но въпреки това, е трудно за откриване в аптечната мрежа, тъй като производителите се фокусират върху по-иновативните и по-скъпи продукти, най-често спрейове, съдържащи гранофурин.

В някои аптеки биха могли да го приготвят по поръчка.

Гранофуринът е лекарствен продукт за външно приложение. Не трябва да се поглъща. Ограничете достъпа на деца до продукта и избягвайте контакт с очите.

Използвайте внимателно лекарството, тъй като наситеният му зелен цвят може да оцвети закратко зъбите, както и да остави трайни петна върху дрехите.

До момента не са установени странични ефекти от гранофурин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest