ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Астаксантин - антиоксидант за красива кожа

Астаксантин - антиоксидант за красива кожа

Kristina K.Kristina K.
Новак
5513
астаксантин за красива кожа
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Астаксантинът е мощен антиоксидант, извлечен от сладководни микроводорасли haematococcus pluvialis. Той е естествен каротеноид с червен пигмент, който микроводораслите произвеждат като защитен механизъм срещу суровите условия на околната среда. Микроводораслите, с които се хранят фламингото, сьомгата и скаридите, съдържат астаксантин, който им придава розов цвят.

Ползи за кожата

Оксидативният стрес е основна причина за преждевременното стареене и увреждането на кожата. Увеличаването на свободните радикали, замърсяването, излагането на UV лъчи, нездравословната диета и начин на живот - всички тези фактори водят до оксидативен стрес.

Антиоксидантите ни помагат да противодействаме на увреждащото въздействие на оксидативния стрес върху кожата. Несъмнено ежедневната здравословна диета, пълна с богати на антиоксиданти храни, е един от най-ефективните начини за поддържане на красива кожа.

Освен това има положителен ефект върху цялостното ви здраве. Можете също да помогнете на кожата си чрез прилагане на продукти за грижа за кожата, които съдържат антиоксиданти.

Мощната антиоксидантна активност на астаксантина, заедно с неговата превъзходна стабилност, го правят изключителна съставка за грижа за кожата.

Как астаксантинът помага на кожата:

антиоксинданти за красива кожа

1. Видимо намалява хиперпигментацията, образуването на бръчки и разграждането на колагена.

2. Подобрява еластичността на кожата и задържа влагата.

3. Клиничните проучвания показват, че астаксантинът помага за защита срещу стресовите фактори на околната среда.

4. Астаксантинът е каротеноид, който придава на кожата здрав вид и блясък.

5. Астаксантинът е супер антиоксидант, защото никога не се превръща в прооксидант (което означава, че е много стабилен за разлика от витамин С, например) и прониква както във водата, така и в мастноразтворимата част на клетката.

За какъв тип кожа е най-подходящ астаксантин?

Астаксантинът е един от най-мощните антиоксиданти, известни на науката, което го прави полезен за всички типове кожа. Сухата, чувствителна и засегната от околната среда кожа се радва на успокояващите свойства на астаксантина. За зрялата кожа са от полза предпазващите и коригиращите свойства на астаксантина.

Как да използвате астаксантин?

Астаксантинът може да се използва като добавка и/или локално лечение за кожата. Клиничните проучвания показват, че приемът на астаксантин външно и вътрешно, подобрява външния вид на кожата - тонизира я, изглежда фините линии и коригира бръчките. Несравнимите антиоксидантни сили на астаксантина го правят достойно допълнение към вашия ежедневен ритуал за красота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest