ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Какво е база (основа) за нокти и как се използва?

Какво е база (основа) за нокти и как се използва?

база за нокти
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Маникюрът е една от най-любимите процедури за женската аудитория. Още по-приятен е фактът, че можете да го направите сами в домашни условия, ако усвоите трите му основни стъпки – поставяне на основа, лакиране и запечатване.

Основата е задължителен елемент от създаването на перфектния маникюр. Тя има ролята да подготви нокътя преди същинското лакиране, но има и други важни функции, които я правят специален продукт.

Ето и няколко начина, по които може да се използва базата за нокти:

Заздравител

Една от функциите на основата за лак е закрепването на ноктите. Чупливите нокти са често срещан проблем, който пречи на добрия външен вид на маникюра. Благодарение на съставки като витамин Е и калций, базата има укрепваща функция и спомага за заздравяването на ноктите. Затова можете да я нанасяте всекидневно без допълнително лакиране с цветен лак. По този начин ноктите ви ще бъдат блестящи, здрави и лесно ще постигнете желаната дължина.

Обезмасляване и дълготрайност на маникюра

Базата за нокти неслучайно се нанася преди останалите продукти. Тя има функцията да премахва мазни петънца от плочката на нокътя, като по този начин я подготвя за поставяне на гел лак или обикновен лак.

защо се нанася база за нокти

Освен това, основата съдържа целулоза, която закрепва плътно за нокътя поставения продукт. По този начин спомага за дълготрайност на създадения маникюр, тъй като повърхността е предварително почистена от прахови частици и се предотвратява навлизането на въздух под лака.

Против оцветяване на ноктите

Много от лаковете на пазара са дълготрайни, защото са перманентни. Затова, след изтриването им с лакочистител, можете да забележите останали цветни петна по плочката на нокътя. В такъв случай можете да използвате основата за лак като мярка срещу нежелани оцветявания. Нанасянето на база ще предпази ноктите от вредите на лакирането с перманентни и некачествени продукти.

Справяне със загубата на цвят

Проблемите с ноктите са истински кошмар. Съществуват гъбични инфекции, възпаления или други неприятни състояния. Вследствие на тях, плочката на нокътя пожълтява и губи от здравината си. С помощта на магичната си формула, базата за нокти решава тези проблеми и възвръща нормалния цвят на плочката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest