ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Какво е хининова вода за коса и как се използва?

Какво е хининова вода за коса и как се използва?

Какво е хининова вода за коса и как се използва?
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Хининовата вода се превръща във все по-популярен продукт в грижата за косата. Това не е случайност – ползите на тази вода са толкова много, че напълно оправдават нейната широка употреба и търсене по козметичния пазар.

Този магичен за косата екстракт се извлича от кората на хининовото дърво и е напълно естествен продукт. Той е вид тропическо растение и неговата история датира от средата на 17 век, когато първоначално е служел за лечение срещу малария. Заради своите антипаразитни и антисептични свойства, екстрактът навлиза в света на козметиката и днес се използва предимно като тонизиращо средство.

Хининовата вода е изцяло натурален продукт, който има изключително благоприятно влияние върху косата. Този екстракт действа тонизиращо и подхранва косъма в дълбочина. По този начин се ускорява растежа на косата и затова хининовата вода се посочва като лек срещу косопада. Друго нейно съществено приложение е в борбата срещу пърхота и ранения скалп. С помощта на своите антисептични свойства, водата спомага за изчистването на люспите по скалпа.

Начин на употреба на хининовата вода

Употреба на хининова вода

Хининовата вода може да се употребява индивидуално, като с помощта на бутилка се впръсква в корените на косата. Помогнете си с пръсти и масажирайте с кръгообразни движения скалпа, така че да поеме бързо от продукта и да се активизира кръвообращението.

Маска против косопад. Действието на хининовата вода е да подхранва косъма, но в съчетание с тривитаминола ефектът ще бъде заслепяващ. Маската от двата продукта има стимулиращ растежа на косата ефект и се препоръчва при проблеми с косопада. Пригответе си равни пропорции от тривитаминола и хининовата вода и ги смесете добре. Нанесете получената маска върху скалпа и я оставете да действа в продължение на цялата нощ. На сутринта отмийте и почакайте да видите резултата! Достатъчно е да правите тази процедура веднъж месечно.

Маски с цел бляскава и подхранена коса. Тук можете да съчетавате хининовата вода с редица продукти и всеки от тях ще ви гарантира обещаващи резултати. Ето обаче кои са най-ефикасните комбинации:

Хининова вода и кисело мляко. Смесете около 100 мл хининова вода с 2 лъжици високомаслено кисело мляко. Намажете маската върху косата и я увийте с кърпа. Почакайте да подейства за около половин час и след това отмийте. В началото препоръчваме да бъдете по-редовни с тази маска за коса и да я прилагате поне веднъж седмично, а след това можете да ограничите процедурата до веднъж на месец.

Хининова вода и жълтък. Това е още една страхотна комбинация, която ще съживи косата ви и ще я направи по-бляскава от всякога! Маската се приготвя от 100 мл хининова вода, два жълтъка и по желание една супена лъжица зехтин. Разбърквате сместа до получаване на хомогенна смес и намазвате по дължината на косата. Отново я увийте с кърпа и почакайте около половин час. Накрая измийте с хладка вода и се наслаждавайте на резултата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest