Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Грижа за ноктите през зимата

Грижа за ноктите през зимата

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1931
Грижа за ноктите през зимата

Въпреки многото положителни емоции, които зимата може да ви донесе, студът може да бъде пагубен за вашите нокти и те да станат чупливи и напукани. Студът оказва лошо влияние не само върху кожата на ръцете, но и върху ноктите, затова е изключително важно да спазвате подходящ за зимата режим. Ако спазвате някои прости правила, зимата няма да успее да съсипе ноктите ви и с това и хубавия вид на ръцете ви като цяло.

Едно от първите неща, които трябва да направите, е да си намерите качествен крем за ръце. Когато избирате такъв следете да съдържа алфа хидрокси киселини, ланолин или урея – всички те могат да помогнат за задържането на влагата в кожата.

Наличието на глицерин и витамини, от своя страна, спомагат за възстановяването на еластичността на нокътната плоча. Не пропускайте да втривате крем и в кожичките, за да стимулирате циркулацията и да насърчите здравословния растеж.

Много важен момент е периодично да оставяте без лак за нокти, независимо какъв тип използвате. Това е много важен момент, ако желаете да притежавате красиви и здрави нокти през зимата. Когато пък използвате не забравяйте да го премахвате с лакочистител без ацетон. Той е прекалено груб и може да надраска и изсуши ноктите ви.

Премахване на лак

Непрекъснатото миене и сушене на ръцете през зимата може да лиши ноктите ви от естествената им влага, като по този начин те стават чупливи. За да ги предпазите чудесен вариант са домакинските ръкавици, в този случай те се явяват като истински спасител. Ако пък нямате или не обичате да използвате ръкавици, просто ежедневно масажирайте някое масло, като кокосово например върху мокрите си нокти през зимата и след това ги оставете да изсъхнат естествено.

На пазара изобилства от масла за нокти и кожички, и не е лошо и вие да се сдобиете с такова. Зоната на кутикулата не само ще изглежда и ще се чувства по-добре, но масажното движение ще помогне за стимулиране на растежа на ноктите, доставяйки кръв и хранителни вещества за поддържане на ноктите през зимата.

Ако имате 5 свободни минути, използвайте ги за това и ноктите ви ще са благодарни. Добър вариант пък при повече време е да накиснете ноктите си в топла вода за десетина минути, след което да масажирате с маслото и накрая да сложите памучни ръкавици, до пълното попиване на маслото и изсъхване на ръцете.

Особено важен момент в грижата за ноктите през зимата, а и за цялото ни тяло като цяло е правилното хранене. Абсолютно задължително е да приемате достатъчно количество калций и витамини за нокти.

Кокосово масло за нокти

Без тях ноктите ви могат да станат сухи и чупливи. Освен това е важно да се поддържате хидратирани, тъй като тялото ви се хидратира отвътре навън. Тук правилото за 8 чаши вода на ден важи с пълна сила.

И последния, но не по важност, съвет е да носите ръкавици. Те не само ви предпазват от неприятния студ и дискомфорта свързан с него, но и пазят и защитават чувствителните ви нокти. Така, освен с красив аксесоар, ще правите впечатление с красиви и поддържани ръце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest