Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Каква порода куче да вземем на детето?

Каква порода куче да вземем на детето?

лабрадорът е порода кучета за децата

Кучетата неслучайно са определяни за най-добрите приятели на човека. Те са животни с изключителен потенциал – умни, добронамерени и отзивчиви.

Затова, когато обмисляте кой би бил перфектният домашен любимец за вашето дете, то няма по-добро решение от кучето.

Ето кои са най-подходящите породи кучета за вашето дете

Лабрадор/ Голдън Ретривър – определено тази порода кучета са най-подходящата нова компания за вашите деца. Те се известни със своята висока интелигентност, заради което ги избират за водачи или за помощници на слепи хора.

Освен това, тези кучета са много любвеобилни и дружелюбни, затова често са избирани именно за семейни домашни любимци. Те изграждат специална връзка с децата, затова е често срещано явление да проявяват признаци на защита към тях. В допълнение, лабрадорите са с много красив външен вид и лесно се обучават, което прави образа им на перфектния домашен любимец още по-завършен!

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол – тази порода кучета се отличават с малките си размери и забележително сладък външен вид. Те са подходящ избор за кучета за деца, тъй като са страшно игриви, енергични и изобщо не са конфликтни.

порода кучета за деца

Друга характеристика на тези кучета е тяхната склонност да се привързват и да се гушат при своите притежатели. Затова, ако искате игрив и мил нов приятел за вашето дете, тази порода е страхотно решение за вас!

Бийгъл - тази порода кучета са забележителни със своята нестихваща енергия и по това доста си приличат с детската натура. Тези кучета обичат да играят по цял ден и е абсолютно нетипично да ги видите в застой.

Освен това, техният малък размер позволява да обитават както къща, така и апартамент. Те са много дружелюбни и ако търсите начин да поддържате интереса на детето ви по целия ден, то тези кучета значително ще ви улеснят в постигането на тази задача.

Уелско Корги Пембурк – тези кучета са друга подходяща порода за вашето дете, тъй като те са популярни със своята мила натура и енергичен характер. Те се привързват към своите собственици и са много любвеобилни.

Освен това, техният издължен торс и големи уши ги правят очарователни и сладки. Имайки всичко това предвид, уелското корги се оказва прекрасен избор за семеен домашен любимец, който винаги да показва обич и лоялност към вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest