ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с яйца и кисело мляко

Диета с яйца и кисело мляко

Диета с яйца и кисело мляко

Диетата е процес, през който неизбежно почти всяка дама прибяга поне веднъж в живота си. Стремежът към перфектната фигура се оказва магичен кръговрат, а диетата се оказва най-бързото и ефикасно средство за излизането от него.

В Интернет пространството непрестанно възникват все по-нови алтернативи за отслабване и нови диетични рецепти, които предлагат още по-изкушаващи резултати.

Много популярни са диетите с яйца. Това далеч не е случайно, тъй като те имат високо съдържание на протеини и микроелементи, което дава енергия на организма и му дава усещане за ситост.

Друг често срещат диетичен елемент е киселото мляко, което е продукт с противовъзпалителни и противогъбични свойства. Той има високо съдържание на калций и се грижи за здравината на костите. Наред с още много хранителни качества, киселото мляко има детоксикираща функция, затова има много диети с кисело мляко. В съчетание с полезните свойства на яйцата, диетата с двата продукта се оказва изключително ефикасна и благоприятна за организма.

Ето как да я изпълнявате:

Диетата за отслабване с кисело мляко и яйца обикновено е с продължителност от 7 дни, но нейната дълготрайност зависи предимно от желаните резултати за постигане.

- За закуска си пригответе 2 сварени яйца и 1 кофичка с мляко. Ако желаете, можете да допълните закуската с 2 портокала.

Отслабване с яйца

- За обяд можете да си подготвите задушена бяла рибка, а като плод можете да включите грейпфрут или друг цитрусов плод.

- За вечеря диетата с яйца и кисело мляко изисква тя да бъде най-лекото хранене за деня, за да има време организмът да усвои приетата храна. Затова за нея можете да си приготвите около 200 гр. извара и 1 кисело мляко. В течение на времето, има вариант да разнообразявате вечерята си с 2-3 сварени яйца или кисело мляко с 1 яйце. Останалите хранения също можете да варирате, но количествата и приетите калории трябва да бъде в приблизителни стойности. По време на диетичния режим приемайте голямо количество течности, за да ускорите детокса на организма и да забързате действието на диетата. Ако я спазвате стриктно и не включвате допълнителни компоненти в нея, можете да свалите от 3 до 5 килограма в рамките на седмица, затова резултатите зависят предимно от вашата воля и мотивация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest