ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Грешки, влошаващи състоянието на кожата

Грешки, влошаващи състоянието на кожата

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1692
Грешки, които могат да влошат състоянието на кожата
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Днес няма ограничение за количеството знания, на които сме изложени и поглъщаме ежедневно, като това се отнася с пълна сила, когато става въпрос за грижа за кожата. Всички сме направили място за киселини, витамини и какви ли не други съставки в нашата рутина, но използваме ли ги по правилния начин?

Всички продукти за грижа за кожата са ефективни, но само ако се прилагат по правилен начин. Освен това има няколко ежедневни навика, които произтичат от невежество, което може да съсипе всичко останало, което правите. Като цяло, ето обобщение на всички грешки в грижата за кожата, които можете да допуснете.

Не почиствате кожата си правилно

Прави сте, почистването е много важно за поддържане здравето на кожата ви. Но какъв всъщност е правилният начин за това? По-често или просто втривате почистващия препарат върху кожата си около два пъти, или продължавате да го правите, докато тя не стане идеално чиста. Така или иначе вие го правите погрешно.

Почистете лицето си за около 20 секунди, преди да го изплакнете само с хладка до студена вода (избягвайте горещата вода). Освен това изборът на подходящ почистващ продукт също е важен.

Пренебрегване на зоната под линията на челюстта

Рекламите и козметичните гурута ни повтарят непрекъснато колко е важна грижата за кожата на лицето, но в действителност трябва да се съсредоточите и върху областта на шията. Това е така, защото признаците на стареене често се появят първо върху шията и деколтето ви.

Наслояване на продукти за грижа за кожата в грешен ред

Грижа за кожата

Нека си признаем, че с огромното разнообразие на тонери, серуми, овлажнители, масла, есенции и други може да стане леко объркване относно това кой е най-добрият начин да се нанасят всички тези продукти.

Но неправилното им използване и грешният ред на нанасяне на продуктите може да не покаже никакви резултати или още по-лошо - да навреди Затова е важно продуктите да се използват в ред, който започва от най-лекия към най-плътния продукт, за да извлечете максимални ползи.

Създаване на собствени SPF правила

Да не носите слънцезащитен продукт на закрито или през зимата са изключително погрешни схващания. Не трябва да носите слънцезащитен крем, само когато излизате под палещото лятно слънце. От съществено значение е да носите точното количество 365 дни всяка сутрин, независимо дали сте вкъщи, или навън.

Не хидратирате добре мазната кожа

Едно от най-разпространените погрешни схващания е, че мазната кожа не се нуждае от хидратация, но това не е вярно. Мазната кожа може да има мазен филм, който седи върху епидермиса, но се нуждае от овлажнители точно толкова, колкото всеки друг тип кожа. Ако пропуснете да нанесете хидратиращ продукт върху мазна кожа, тя е много възможно просто да започне произвежда повече себум, за да компенсира липсата на хидратация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest