ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Койева киселина: ползи и употреба

Койева киселина: ползи и употреба

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1692
Ето всичко, което трябва да знаете за койевата киселина
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Вече сме наясно с чудесата на гликоловата киселина, когато става дума за изсветляване на кожата и постигане на по-хубав тен. Време е да разберем какво е койева киселина. Това е основна съставка за бързо постигане на равномерен тен на кожата.

Какво е койева киселина?

Въпреки че е киселина по име, тя не е ексфолираща като повечето съставки от тази група. Койевата киселина е химикал, получен от гъби и също така е страничен продукт от процесите на ферментация на ориза и други азиатски храни като вино, соя и др.

Койевата киселина се насочва основно към тъмните петна, обезцветяването и пигментацията, като контролира (и намалява) производството на меланин, за да придаде на кожата ви равномерен и сияен вид. Въпреки че е одобрена като избелваща съставка, коейвата киселина има още доста предимства.

Предимства на койевата киселина

Хиперпигментация: Основното предимство на койевата киселина е да изсветлява кожата чрез изсветляване на пигментацията, тъй като може да регулира меланина, за да намали появата на тъмнина.

Избледнява белези от акне: Друго голямо предимство на койевата киселина е избледняването на белези от акне, като същевременно контролира бъдещата поява на пъпките. Използва се за изчистване на кожата от акне поради противовъзпалителното си свойство.

Койевата киселина помага при акне

Озарява кожата: Койевата киселина е отлично средство за озаряване на кожата (естествено). Използването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба.

Справя се с увреждането на кожата: Богатата на антиоксиданти койевата киселина често се използва за увреждане, причинено от слънцето и агресорите на околната среда. Така че, ако кожата ви изглежда уморена поради замърсяване, доверете ѝ се, за да добавите блясък към кожата си.

Съвети как да я включите в рутината си

Въпреки че койевата киселина не ексфолира кожата и е много по-мека от хидрохинона (агент за изсветляване на кожата), тя може да бъде груба за чувствителната кожа и да причини изгоряния. Направете тест за алергия, за да проверите как кожата ви реагира на нея.

Добавете я в рутинните си грижи в по-леки дози и постепенно увеличете, ако е необходимо, въз основа на толерантността на кожата. Идеална е лека концентрация от 1-2%.

Винаги слагайте слънцезащита, за да избегнете слънчеви изгаряния или повишена чувствителност.

Препоръчително е да я комбинирате с мека и подхранваща съставка като HA (хиалуронова киселина).

Ако имате наранявания, обриви или рани по кожата, избягвайте да нанасяте койевата киселина върху тях.

Изберете маски, серуми и кремове, които са формулирани с точните количества койева киселина и избягвайте да избирате пудри, които могат да бъдат твърде груби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest