ezine.bg»Статии»Интимно»Причини за изневери при мъжете и жените

Причини за изневери при мъжете и жените

изневяра
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Изневярата е знак на нелоялно поведение. Това е акт на измяна, която един човек допуска към своя партньор. Причините, стимулите и обстоятелствата зад изневярата могат да бъдат от различно естество. Ето кои са обаче най-често срещаните причини за изневяра при мъжете и жените:

1. Изневери при мъжете

Мъжете се считат за по-рационалния пол. Те рядко се отдават на излишна емоция и говорят само когато е нужно. Обичайно техните изневери са от изцяло физически аспект и рядко прибягват към чувства. Затова най-честите причини са следните:

Недостатъчен физически контакт

Животинският инстинкт при мъжете е по-засилен. Те държат на редовния интимен акт, който да поддържа страстта в едни отношения. Липсата му тласка мъжете да намерят това, което им липсва, по друг начин. Същевременно това не променя техните чувства към половинките им, а просто удовлетворява техен копнеж. Във всички случаи обаче това е форма на изневяра.

Липса на подкрепа

Мъжете обичат да бъдат подкрепяни. Те виждат в жените до тях спътник и приятел, в който намират опора. Мъжете са силни, но имат нуждата да проявяват слабост. В тези моменти искат да имат човек до себе си, който да ги подкрепя и да застава зад тях. Когато не намират този човек, те се разочароват, изолират се в себе си и впоследствие прибягват до изневяра.

Липса на разбирателство и спокойствие

причини за изневяра

Мъжете имат особената нужда да бъдат необезпокоявани. Те искат да се приберат у дома след работа и да се радват на почивка и спокойствие. Когато обаче тяхната половинка им причинява допълнителен стрес, мърморене или крещене, то това със сигурност ги напряга изключително много. В тези случаи мъжете често изпадат до състояние на ярост и възникват спорове, които създават дискомфорт и напрежение. Това ги подтиква да търсят щастието и спокойствието си другаде.

2. Изневери при жените

Жените са емоционални и открити. Те държат изключително много да имат силна и дълбока връзка със своя партньор. В повечето случаи на изневери, те не се впускат в авантюри, а са готови да задълбочат отношенията си с втория човек. Ето какви са обаче причините зад това:

Липса на комуникация

Жените държат на комуникацията със своя партньор. Те обичат да споделят, да бъдат изслушвани и да има непрекъснат диалог. Когато комуникацията изчезне, жените се отдръпват от своите половинки и спират да се чувстват сигурни и подкрепяни. Това ги кара да гледат в друга посока.

Липса на уважение

Уважението е ключов елемент за успешната връзка според женската гледна точка. Когато милите жестове се заменят с обидни и грозни думи, то дамите веднага се дистанцират и затварят в себе си. Това е причината да смятат, че заслужават повече от това, и започват да го търсят другаде.

Недооценяване

Жената може да усети всяка една емоция на мъжа до себе си. Когато забележи, че погледът му се променя или е изменил държанието си, то тя веднага разбира, че е приемана за даденост. Жените обичат да бъдат ласкани, затова липсата на внимание и мило поведение би ги довело до състояние на депресия и неувереност. Тези чувства са най-бързият път към изневярата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest