ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да свържем безжичните слушалки с различните устройства?

Как да свържем безжичните слушалки с различните устройства?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1505
Безжични слушалки
Снимка: ozone.bg

Популярността на този аксесоар постоянно расте и това се дължи на постоянно развиващия се пазар на такъв вид устройства. Изборът на слушалки се основава на собствени предпочитания, но и на характеристиките на устройството, на което ще се ползва. Най-популярните към момента са геймърските и шумоизолиращите за компютър или телефон и хендсфри. За да изберете най-добрия продукт, трябва да сте наясно какви модели безжични аксесоари се предлагат на пазара. Това ще ви помогне да се насочите към най-удобните за вас.

Видове слушалки

Безжични гейминг слушалки
Снимка: ozone.bg

Има различни видове, които са групирани по различните признаци и функции, които притежават. Съществуват модели с микрофон, тип Handsfree, със и без кабели и други евтини и скъпи разновидности.

Принцип на работа

Безжичните модели могат да се различават по начина си на свързване. Те могат да подават сигнал чрез:

Bluetooth – този вид е на най-достъпни цени и е най-практичен, което го прави и много популярен. Устройството, от което се произвежда звукът, може да бъде на 10 метра от слушалките;

Инфрачервен порт – той не позволява аксесоарът да бъде далеч от източника, но има много високо качество на звука;

Радио модул – тези модели могат да работят на разстояние до 150 метра, но звукът не е толкова добър.

Кабелните аксесоари се свързват много по-просто – чрез проводник. Звукът е с високо качество и имат дълъг експлоатационен живот, но се използват все по-малко заради по-новите и удобни аналози.

Как да свържете безжични слушалки към мобилния телефон

Самото свързване става много бързо, в зависимост от настройките на смартфона, който използвате. Добрите модели предлагат доста високо качество на звука и сигнала.

Свързване чрез блутут

Общите правила са еднакви за всички видове. Просто трябва да установите постоянно сдвояване чрез Bluetooth посредством настройките на устройството си. За тази цел, първо, включете тази функция на смартфона си. След това изберете името на безжичните слушалките, което междувременно трябва да се е появило като опция в списъка на използвани устройства. Ако се налага, въведете и парола.

Връзка чрез NFC

Тази технология има отличителна характеристика, която ограничава разстоянието, при което може да се запазва свързването. В същото време няма нужда да се правят допълнителни действия, чрез които да се установява връзка между устройствата. Достатъчно е само да се зареждат и да се включват безжичните слушалки. Трябва да се изчака светлинният сигнал или звукът, който отбелязва установяване на връзката.

Безжични слушалки
Снимка: ozone.bg

Свързване според типа на операционната система на телефона

Към момента тези системи са две – Android и iOs.

Свързване с Андроид

За всеки телефон с такава операционна система свързването е аналогично, независимо каква марка е. Първо, трябва да включите аксесоара в съответствие с инструкциите му за употреба. След това да влезете в настройките на телефона и да активирате Bluetooth. В настройките му ще намерите устройствата за сдвояване и да създадете връзка. Ако разпознаването не стане автоматично, трябва да се въведе името на аксесоара и след това да се свържете. Може да се наложи да въведете и код за парола.

Как да свържете аксесоарите с iPhone

Тази връзка почти не се различава от тази с Андроид. Първо, трябва да отидете в бързото меню и да включите блутут. В раздел “Други устройства” ще намерите това, с което да се свържете. Активирането на сдвояване става чрез създаване на двойка и въвеждане на код за достъп, който ще бъде показан на екрана ви.

След като вече сте се запознали с всички начини, по които можете да свържете своите безжични слушалки към телефона и знаете какви видове връзки съществуват, можете да разгледате в онлайн магазините, за да видите какви модели се предлагат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest