ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Супер напитки, които топят коремните мазнини

Супер напитки, които топят коремните мазнини

Kristina K.Kristina K.
Новак
5213
напитки за изгаряне на коремните мазнини
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Когато се съчетаят с промени в здравословния начин на живот, някои напитки са изключително ефективни за премахване на излишните мазнини по тялото.

Доказано е, че напитки като зелен чай, кафе и напитки с високо съдържание на протеини засилват метаболизма, насърчават усещането за ситост и намаляват глада. Всичко това може да доведе до отслабване и извайване на красива фигура без мазнини.

Зелен чай

Зеленият чай често се свързва с поддържането на добро здраве и има основателни причини за това. Той не само е пълен с полезни антиоксиданти и други мощни хранителни вещества, но е и една от най-ефикасните напитки за отслабване.

Пиенето на зелен чай намалява телесното тегло и телесните мазнини. Множество проучвания установяват, че хората, които пият зелен чай с висока концентрация в продължение на 12 седмици, губят средно от 0. 2 до 3. 5 кг повече от тези, които не пият зелен чай.

Трябва да се отбележи, че чаят може да се замени и с препарати, съдържащи зелен чай, които съдържат големи количества катехини, антиоксиданти, които могат да увеличат изгарянето на мазнините и да засилят метаболизма. Матча е вид зелен чай, който съдържа по-високо количество катехини от зеления чай в насипни листа, което го прави добър избор за отслабване.

Освен това зеленият чай съдържа кофеин, който може да помогне за насърчаване на загубата на тегло чрез повишаване на енергийните нива и подобряване на издръжливостта по време на упражнения. Нещо повече, хората, които пият зелен чай, са склонни да имат по-ниско кръвно налягане и по-нисък риск от развитие на заболявания като сърдечни заболявания, някои видове рак и диабет.

Кафе

пиене на кафе за изгаряне на коремните мазнини

Кафето се използва от хората по целия свят за повишаване на енергийните нива и по-добро настроение през деня. Кафето съдържа кофеин - вещество, което действа като стимулант в тялото и засилвайки метаболизма, може ви помогне да отслабнете. Доказано е също, че приемът на кофеин насърчава изгарянето на коремни мазнини и води до намаляване на приема на калории.

Черен чай

Подобно на зеления чай, черният чай съдържа съединения, които могат да стимулират загубата на тегло. Това е вид чай, който е претърпял повече окисление (излагане на въздух) от другите видове чайове, което води до по-силен вкус и по-тъмен цвят.

Черният чай е с високо съдържание на полифеноли, включително група от полифенолни съединения, наречени флавоноиди. Полифенолите са мощни антиоксиданти, които могат да помогнат за отслабване в корема. Проучванията показват, че полифенолите стимулират разграждането на мазнините и стимулират растежа на полезни чревни бактерии.

Вода

Увеличаването на приема на вода е един от най-простите начини за подобряване на цялостното здраве. Пиенето на повече вода може също да е от полза за талията ви, като ви поддържа сити между храненията и увеличава броя на калориите, които изгаряте.

Изследванията показват, че приемането на вода преди хранене може да ви накара да постигнете успех, когато се опитвате да намалите калориите и да отслабнете. Пиенето на студена вода увеличава разхода на енергия в покой, който е броят на калориите, които изгаряте по време на почивка.

Напитки с ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина - съединение, което може да стимулира загубата на тегло чрез намаляване на нивата на инсулин, подобряване на метаболизма, потискане на апетита и изгаряне на коремните мазнини.

Проучванията върху животни показват, че оцетната киселина може да предотврати наддаването на тегло и да намали натрупването на мазнини в корема и черния дроб. Ябълковият оцет забавя изпразването на стомаха, което ви помага да останете сити за по-дълъг период от време и може да предотврати преяждането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest