ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Тайната зад идеално чистите прозорци

Тайната зад идеално чистите прозорци

Тайната зад идеално чистите прозорци
Подложка за мишка 2в1 с безжично зареждане на телефони
Практичен аксесоар за вашия дом:
Подложка за мишка 2в1 с безжично зареждане на телефони
47.00 лв.
Виж ››

Едно от най-предизвикателните домакински задължения се оказва миенето на прозорци. Това е нелека задача, тъй като стъклото почти никога не остава кристално чисто, а появата на нежелани петна затруднява допълнително целия процес. Неправилното почистване на прозорците може да се дължи на редица фактори:

- Неправилен препарат;

- Прекалено наслояване с препарат;

- Употреба на неподходящи кърпи за подсушаване;

- Неправилен начин на подсушаване;

- Неподходящ метод за почистване и др.

Всичко това прави почистването на прозорците да изглежда трудоемка процедура, която отнема значително време за изпълнение. Поради тази причина всяка домакиня мечтае за бърз и ефективен метод, с който да постигне така бленувания блясък на стъклата, без да се налага полагането на неистови усилия. Днес съвременният пазар предлага редица препарати, които да улеснят процеса на почистване, но малко от тях постигат така мечтания успех. Ето каква обаче е тайната съставка, с която да постигнете идеално чисти прозорци:

Истината е, че можете да измиете перфектно своите прозорци с помощта на само един продукт. Единствената съставка, с която можете да почистите вашите прозорци до съвършенство, е концентрираният разтвор на калиевият перманганат. Това е вълшебно средство, което добива популярност като тайна съставка за почистване на стъклата. Първата стъпка е да почистите прозорците с помощта на обикновена вода. Трябва да премахнете цялата излишна мръсотия като петна или прах. След това преминавате към втория етап на почистването, който е подготовката на разтвора с калиевия перманганат. Трябва да го разтворите така, че получената течност да бъде достатъчно наситена и ярка.

Почистване на прозорци

Следващата стъпка е да използвате разтвора за повторно почистване на стъклата. Не наслоявайте прекалено много, за да избегнете нежелани петна. Минавайте с лек слой, след което веднага подсушете с кърпа или вестник. Ако въпреки това забележите малки несъвършенства, винаги можете да повторите с помощта на разтвора. След като старателно избършете стъклата, ще забележите неотразим блясък и чистота на вашите прозорци.

Научете и други хитринки за почистване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest