ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Триковете за красота на испанките

Триковете за красота на испанките

Триковете за красота на испанките
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Всяка жена притежава своя индивидуална красота, която я отличава в нейна собствена светлина. Истината е, че красотата е временно явление, което изисква полагането на непрестанни грижи и усилия.

Не е тайна за никого, че испанските жени са известни със своята екзотична и естествена красота, която не остава незабелязана. За да притежават такъв невероятен външен вид, те полагат обичайните грижи за себе си, но и влагат народни методи, характерни за тяхната култура. Ето какви са триковете за красота на испанските.

- Пътят към перфектната коса минава през сока от боровинка.

Красивите испанки имат изключително гъсти и дълги коси, които изглеждат винаги подхранени и сияйни. Тяхната тайна е, че постигат този ефект, благодарение на сока от боровинка. Той се приготвя, като смесите равно съотношение между вода и сок. След като измиете косата си с шампоан и балсам, то тогава пристъпвате и към нанасянето на сока. С него посипвате косата и я изплаквате добре. Ако го правите постоянно, ще забележите как вашата косата постепенно се оживява, възвръща своя блясък, дължина и гъстота.

- Картофени кръгчета – магично средство срещу тъмните кръгове под очите.

Краставица на очите

Методът с краставиците за премахване на кръговете под очите е широко разпространен и познат. Испанските жени обаче се обръщат към предимствата на картофа и използват него като средство за премахване на торбички. За целта те нарязват картофите на тънки кръгове, които поставят под очите в продължение на 10 минути. Тази рецепта оказва изключително ползотворно действие, което й осигурява известност по целия свят.

- Тайната съставка на сочните устни и гладката кожа - зехтинът. Испания е известна с това, че е на първо място в реколтата на маслини и производството на зехтин. Неслучайно тази съставка се оказва ценна съставка и в света на козметиката.

Зехтинът има изключително благоприятни свойства, които подобряват състоянието на кожата, хидратират я и й възвръщат младостта. Той също така спомага за заглаждането и хидратирането на устните, което им придава подпухнал и сочен вид. Затова и испанките се отличават с големите си и красиви устни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest