ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Скандинавска диета за стройна фигура

Скандинавска диета за стройна фигура

Скандинавска диета за стройна фигура
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра-13%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
68.73 лв.
Виж ››

Диетата е най-омразният враг на всеки ценител на храната. Това е така, тъй като в повечето случаи елиминирането на излишните килограми се обвързва с нуждата от спазване на хранителен режим, който да елиминира определени храни от менюто.

Пример за такава диета е скандинавската или още наречената, норвежка диета. Това е режим, който набляга върху консумацията на месо, морски дарове и плодове. Особеното на този вид диета е, че тя представлява балансирано хранене с високо съдържание на хранителни вещества, микроелементи и витамини.

Ето в какво се състои тя и как можете да се избавите от излишните килограми с нея:

Скандинавската диета се стреми да избегне ограничаването в храненето. Този режим набляга върху хранителните качества на средиземноморската кухня, като същевременно се стреми да набави на организма необходимите полезни вещества.

Ако спазвате скандинавския режим на хранене, то трябва да наблегнете върху пресните плодове и зеленчуци. Най-препоръчителните видове зеленчуци са морковите, цвеклото тиквата, брюкселското зеле, спанакът, а от плодовете – боровинките и касисът.

Относно рибните продукти, препоръчва се консумацията на риба тон, сьомга, пъстърва и херинга. Всички морски дарове са полезни в този хранителен режим, а относно месото – то трябва да е постно. Най-оптималните варианти са еленско месо, пуешко месо, пилешко месо, лосово филе и яребица.

Рибата тон е част от скандинавската диета

Скандинавската диета набляга и върху консумацията на зърнени храни като овес, ечемик и ръж. Също така е полезно да се храните с различни видове ядки и гъби. Този режим препоръчва ограничаването на маслото до минимум. Добре е да се приемат само растителни масла като рапично, слънчогледово и ленено. Също така трябва да избягвате изкуствени вкусови преобразуватели като различни добавки или подправки. Препоръчително е да ограничите значително приема на сол, но не е необходимо да го изключите изцяло.

Главното правило на този режим е да се стремите да консумирате изцяло органични храни, които нямат вредни добавки и подсладители. За да включите брашнени продукти в менюто, то е добре да изберете зърненият хляб.

Храни и напитки, които да избягвате:

- Алкохол;

- Бобови растения;

- Ориз;

- Захарни изделия;

- Консервирани храни;

- Пушени меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest