ezine.bg»Статии»За Дома»Домашен Майстор»Защо пералнята не пълни вода?

Защо пералнята не пълни вода?

защо пералнята не пълни вода
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
3.90 лв.
Виж ››

Домакинските уреди са елементите в дома, без които сякаш ежедневието изглежда невъзможно. Те са неизменна част от рутината, която ни улеснява значително в изпълнението на различни задачи.

Пералнята е домакинският уред, който върши важна част от домашните задължения, а именно грижата за чистотата и поддръжката на дрехите. Ето защо е от изключително значение присъствието на пералнята у дома, както и нейната пълноценна работа.

Като всеки домакински уред обаче, пералнята също е склонна да създава различни проблеми. Един от най-често срещаните е случаят, когато тя спре да пълни вода. Ето какви могат да бъдат причините за това пералнята да не пълни вода:

Най-разпространените причини за бавното пълнене на пералнята или липсата на такова се дължат основно на технически или механически причини.

Спиращият кран не е изцяло отворен

Правилната система при монтаж на пералнята гласи, че трябва да има отделен кран на връзката към водопровода, който има задачата да спира водата.

Наличието на такъв кран играе съществена роля за превенция и обща безопасност на дома. При дълготрайно отсъствие от дома, е редно да затворите крана. Но при отваряне на клапана, когато не можете да завъртите дръжката, то това означава, че водата ще започне да тече в маркуча по-лошо от обикновено.

пералнята не пълни вода

Ниско налягане на водата

Друга възможна причина защо пералнята ви не пълни вода е ниското налягане на водата. В този случай резервоарът не се запълва в предвиденото време, в резултат на което шайбата източва набрания минимум, спира програмата и съобщава за наличието на грешка на дисплея.

Запушена цедка при всмукателния клапан

В системата на уреда има цедка, намираща се между входящия маркуч и входящия клапан. Ролята й е да предпазва от нахлуването на малки частици, намиращи се в чешмяната вода. При дълготрайна употреба, филтърът се запушва независимо от чистотата на водата. Вследствие на това решетката трупа калциев депозит и нейната пропускливост намалява.

Превключвателят за налягането вече не работи

Пълненето на резервоара зависи предимно от показанията на сензора, които показват за нивото на водата. Ако контролният модул получи неправилен сигнал за преливане или ък не получи никакви данни, то машината спира да приема вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest