Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Как да преборим цистита без антибиотик

Как да преборим цистита без антибиотик

Как да преборим цистита без антибиотик

Циститът е здравословно състояние, при което се открива възпаление на лигавицата на пикочния мехур. Това е най-често срещана инфекция при жените, като се случва при всички възрастови група от детска до старческа възраст. Така че трябва да следите за симптоми на цистит и при нужда да се обърнете към лекар. Иначе проблемът може да ви създаде неприятни усещания.

За появата на цистит могат да бъдат отговорни различни причини. Най-честите от тях са инфекция на пикочните пътища, иритативни хигиенни продукти, излагане на радиация, прием на определени лекарства, неправилни хигиенни навици и др. Макар че състоянието не е сериозно и подлежи на лечение, то е важно да се вземат навременни мерки. В противен случай, съществуват различни рискове, които могат да предизвикат нежелани последици.

Най-честата медицинска терапия за цистита е антибиотично лечение. Ако обаче не искате да се подлагате на различни лекарства и химически вещества, то съществуват други решения.

Има естествени средства, които да ви спомогнат в лечението на цистита, без да се налага намесата на антибиотици.

Ето как да излекуваме цистита без антибиотик:

Прием на достатъчно вода

Неслучайно се приема, че водата има лечебна сила. Истината е, че приемът на достатъчно от тази течност, играе съществена положителна роля за вашия организъм.

В случай на цистит, едно от най-ефективните средства за справяне със състоянието, е пиенето на голямо количество вода. За да се справите по-лесно с възпалението, се хидратирайте достатъчно с по 2-3 литра вода на ден.

Сок от боровинки при цистит

Боровинки срещу цистит

Червената боровинка се смята за едно от най-полезните средства в борбата с цистита. Освен че лекува настоящата инфекция, червената боровинка действа превантивно срещу появата на други подобни възпаление. За целта можете да приемате плода под формата на сок.

Прием на витамин С

Ако страдате от цистит, то е препоръчително да увеличите приема на витамин С. Не е задължително да си закупувате таблетки, а можете да го приемате от естествени източници като домати или зеленолистни зеленчуци.

Добра хигиена

При лечението на цистит добрата хигиена е предпоставка за по-бързото оздравяване. Затова е препоръчително да уринирате редовно, защото това предотвратява появата на бактерии в пикочния мехур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest