Ветивер за красива кожа

Ветивер за красива кожа
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Стареенето на всеки жив организъм е естествен процес, който няма обратен ход, нито може да се предотврати. Може обаче да се забави, особено ако става дума за преждевременно стареене. Правилната грижа за кожата и здравословният начин на живот са разковничето на младежкия външен вид на кожата.

Към правилната грижа за кожата имат отношение редица растенията, сред които е ветиверът. Успокояващия му аромат премахва стреса, а активните вещества в състава му поддържат сияйното излъчване на лицето. Може да се каже, че ветиверът е седатив с голямо приложение в ароматерапията, защото е максимално ефективен при емоционален шок и психологически травми и затова релаксиращите масажи за тялото от ветивер, комбиниран с масло от сандалово дърво се сочи за пример за успешно използване на етеричните масла в по-сложни случаи, изискващи релакс на тялото, заедно с такъв на духа.

От това виреещо в Индия, Индонезия, Далечния Изток, Западна Африка и Южна Америка растение, се добива чрез дестилация етерично масло с широко приложение в козметиката и ароматерапията.

Масаж в ветивер се препоръчва при отпусната и дехидратирана кожа. Парната баня на лицето само с една капка масло от ветивер е подходяща за мазна кожа, акне и проблеми при смесен тип кожа. Маслото от ветивер регулира производството на себум и изчиства наслагванията по горния кожен слой.

Начините за употребата на масло от ветивер върху кожата включват както грижата за лицето, така и за цялото кожа.

Масло от ветивер

- За лицето - може да се използва като добавка към крема за лице - 2 капки масло от ветивер са достатъчни за добавяне към 50 грама крем. Целта е изглеждане на фините бръчки.

- За тялото - 10 капки масло от растението се смесват с 50 милилитра базово масло(бадем, кайсия, авокадо и други). Прилага се за тонизиране на кожата, а също и при болки в мускулите.

- Във ваната за релакс - 6-7 капки етерично масло от ветивер се добавят към водата и се разбъркват енергично. Подходящи са при нервно напрежение и депресия, а също при отпусната и уморена кожа.

Ветиверът много добре си партнира с базови масла като сандаловото, розовото масло, портокаловото, лавандуловото, масло от Тонка, Иланг-Иланг олио и масло от грейпфрут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest