ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Помага ли спирулината за отслабване?

Помага ли спирулината за отслабване?

отслабване със спирулина
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Супрехраната е термин, който приобщава под общ знаменател всички хранителни добавки, смутита, шейкове или фрешове, които подсилват организма, изграждат мускулна маса и придават енергия.

Такава суперхрана е спирулината. Това са синьо-зелени водорасли, които се предлагат под формата на хранителна добавка или прах. Спирулината предлага редица ползи за здравето и се смята за мощен източник на протеини. Освен това, веществото се смята за ефективен помощник при борбата с излишните килограми. Как и защо спирулината спомага за отслабването?

Източник на протеини

Приемът на протеини е от съществено значение в спазването на хранителни режими с цел отслабване. Те ускоряват натрупването на мускулна маса, а също така отнемат на организма много повече време за усвояване, което провокира изгарянето на калории. Спирулината има в състава си около 60-70% протеин, което спомага за изграждането на мускулна маса и за отслабване.

Доставяне на хранителни вещества

Повечето хора допускат грешката да започнат строги ограничения при спазването на диета, което пък ще причини нежелани лишения на организма. Приемът на спирулина ще предотврати липсата на важни вещества, тъй като в състава му влизат диетични фибри, ензими, манган, цинк, мед и витамини. Ето защо спирулината се оказва перфектната съставка към вашето здравословно меню, която ще спомогне на вашето отслабване, без да ви лишава от ценни хранителни вещества.

помага ли спирулината за отслабване

Потиска апетита

Най-същественият принос на спирулина по отношение на отслабването е функцията на добавката да потиска апетита. Това се дължи на аминокиселината фенилаланин, която се намира в спирулина. Тя стимулира секрецията на холецистокинин, който отговаря за протичането на жизненоважни процеси в организма – синтеза на храносмилателни ензими, стимулиране на жлъчката и регулиране на апетита.

Намалява нивата на стрес

Стресът е един от водещите фактори по отношение на напълняването. Спирулината съдържа антиоксиданти, които предпазват от възпаления в организма и намаляват вредното влияние на свободните радикали. Освен това, водораслите допринасят за редуцирането на стреса и тревожността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest