ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Най-добрите упражнения за гърди за жените

Най-добрите упражнения за гърди за жените

упражнения за гърди за жените
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Пътят към изваяна фигура и здравословен начин на живот не може да бъде изминат правилно без ролята на физическата тренировка. Движението доставя незаменими ползи, не само за ускореното изгаряне на мазнините, но и за укрепване на здравето.

Физическата тренировка допринася за нормалното функциониране на редица процеси в тялото, укрепва имунната система, изгражда мускули и заздравява костите. Освен здравословните ползи, няма как да не се споменат и приносите за външния вид на фигурата. Спортът спомага за оформянето и стягането на тялото, като това придава увереност и насърчава мотивацията.

Тренировките за жени са по-щадящи и леки, в сравнение с тези за мъже. Причината е, че женското тяло има по-нежни форми на тялото, които следва да се запазят в процеса на тренировка с правилните упражнения.

Упражненията за гръдни мускули са от изключително значение, тъй като придава завършеност на стегнатите форми на тялото и придават красив изваян вид на гърдите.

Противно на повечето очаквания, тренировката за гърди при жените не развалят женствеността във фигурата на дамите. Напротив, с правилната тренировка за гърди, жените подобряват формата на бюста и извайват допълнително своите форми.

Ето какви упражнения за гърди са най-ефективни при жените:

Лежанка с наклон

При това упражнение трицепсите изпълняват спомагателна роля. Трябва да легнете с главата надолу, като гърбът ви е притиснат в лежанката, а ръцете отстрани са на ширината на раменете. Лостът трябва да бъде разположен под линията на гръдния кош.

Изтласквате лоста напред под нивото на очите. Това упражнение трябва да се прави в 3 серии с по 15 повторения.

Права лежанка

При това упражнение лостът трябва да бъде насочен нагоре. Легнете в стабилна позиция със свити колене. Трябва да опрете плътно раменете и долната част на гърба в лежанката. Свийте ръцете си в изходно положение под прав ъгъл, като лактите трябва да са допрени в пода. На всяко вдишване повдигайте щангата нагоре до нивото на гърдите.

перфектни женски гърди

При издишванията върнете ръцете си в първоначална позиция. Повтаряте упражненията на 3 серии с 15 повторения.

Набирания с неутрален захват

При това упражнение напрежението се разпределя между гърба и мускулите на гърдите. Трябва да се отпуснете на лоста. При вдишване изтегляйте лоста нагоре, като вашата брадичка трябва да е над лоста. Упражнението се изпълнява в 3 серии с 15 повторения. Препоръчително е да стегнете китките си, за да ги запазите от натоварване.

Набирания с тесен захват

Това упражнение ангажира значително гръдните мускули. Първоначалната позиция на ръцете е да са фиксирани на ширината на раменете.

Необходимо е да се направят 3 серии по 15 повторения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest