ezine.bg»Статии»Мода»Направи си сам»Детски гардероб капсула - как да го направим

Детски гардероб капсула - как да го направим

Детски гардероб капсула - как да го направим
Снимка: pixabay.com

Поддържането на детски гардероб капсула изисква много търпение. Детските дрехи трябва да са съобразени със сезона и освен това с предпочитанието на детето, а малките не винаги имат правилна преценка за подходящото облекло при всеки повод и сезон.

Затова гардеробът капсула ще бъде неоценим помощник в избора на всекидневното облекло, а също и съставяне на тоалета за специален повод.

Какво е капсулен гардероб

Повечето хора, с изключение на тези, които професионално са заети в тази сфера или имат подчертан интерес към модата, смятат, че капсулния гардероб е създаден с цел управление на момичешкото облекло. Това не отговаря на истината.

Това са облекла от съществено значение за ежедневието, което освен всичко се комбинират добре помежду си. Определението важи с еднаква сила както на момичешкия, така и за момчешкия гардероб.

Стилът на този гардероб зависи от вкуса на родителите най-вече и се определя и от различни тенденции, които възникват във връзка със смяна на сезона и са благоприятно време за реорганизация и в този сегмент от живота на детето.

Как да създадем добър капсулен гардероб

Детски гардероб капсула

Нужно е да се осигури серия от основни детски дрехи - панталони, тениски, рокли и други. При избора трябва да се мисли как да се съчетава всяко нова дреха с вече наличните.

Добре е стилово да са разнообразни - от спортни, до ежедневни, не бива да се пренебрегва и класиката. Всички ярки цветове са добре дошли в този гардероб, защото отиват на децата.

Като бройка най-оптимално е да бъдат в рамките на 30, някои виждания допускат да стигнат до 40 бройки. В самото начало в капсулния гардероб са били допуснати само 7 основни дрехи.

Включените облекла е добре да бъдат разпределени по сезони, като за всеки трябва да има подходящи възможности. Целта на капсулния гардероб е детето да бъде облечено възможно най-бързо, без да се пропусне основна дреха или аксесоар.

Дрехите за детето в гардероба трябва да бъдат така подбрани, че да създават възможно най-много подходящи комбинации и да бъдат свежи и приятни, да се харесват на малчугана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest