ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Колко дълго трае лазерната епилация на лице?

Колко дълго трае лазерната епилация на лице?

Колко дълго трае лазерната епилация на лице?

Лазерната епилация на лице е предпочитан метод за трайно обезкосмяване от 33% от хората на възраст до 35 години. Тази популярност се дължи на бързината и безболезнеността на метода.

Проведен курс от 6 до 10 сесии средно е достатъчен, за премахване на космите в зоната на лицето за години напред.

Важни моменти в епилацията на лицето

Окосмяването по лицето, дори когато косъмчетата са по-светли и фини създава сериозни притеснения при дамите, докато мъжката половина смята за проблем прекаленото окосмяване на лицето само когато то е силно застъпено в областта на скулите към очите. Друга проблемна зона по лицето при мъжете е врата, където се получават места с враснали косми, раздразнени и дори разранени участъци заради стегната вратовръзка или яка на ризата. Те се подлагат на лазерна терапия на лицето само за тези проблеми места.

Косменият състав на лицевото окосмяване при дамите е различно от това при мъжете, както и по тялото им и налага повече на брой процедури. Хормоналният дисбаланс при някои представителки на нежния пол, както и периодът на менопаузата, оказват силно влияние върху окосмяването.

Резонно когато започне курс на лазерна епилация, водещото у човека е желанието за видим бърз ефект, а това е въпрос тясно свързан с честотата на процедурите. Колко често трябва да се правят и колко са на брой те, до достигане на желания ефект? Отговорът на тези въпроси не е еднозначен и общовалиден за всеки, подложил се на лазерна епилация. Все пак съществува някакъв общ ориентир, който се следва, а отклоненията се получават при възникване на нови ситуации.

Основни процедури

При стартиране на курса процедурите се правят по-често, интервалът е минимален, а след това времето между тях се увеличава. Този начин се диктува от резултатите от всяко въздействие, защото след епилирането космите растат по-бавно и са по-фини. Честотата на процедурите зависи от растежа на космите. Нов курс се прави когато се появи окосмяване и има растеж на космите. Той е белег, че те са в активна фаза.

Препоръчват се 6-8 процедури и при две трети от подложилите се на клинични проучвания 6 процедури са се оказали достатъчни, за да изчезнат 80-90% от космите в третираната зона.

Лазерна епилация

Продължителността на основния курс се определя от фототипа кожа, като проблемните изискват повече на брой от препоръчителните процедури.

Друга причина за по-голям брой процедури са хормоналните проблеми при някои дами, при които космите са от мъжки тип и изискват повече и по-продължителни усилия за отстраняването им.

Поддържащи процедури

След основния курс в зависимост от постигнатия резултат, може да се направят и поддържащи процедури. Те имат по-скоро коригираща функция и се налагат, тъй като по време на основния курс е имало и косми, които не са били в активната си фаза на растеж. Опитите са доказали, че обикновено само 20% от космите в третираната зона са в активна фаза по време на процедурата.

Друга причина е евентуалното стимулиране на растежа на космите в третираната зона и поява на окосмяване там. Косми, които не са били активни в момента на лазерната епилация се събуждат под въздействието на хормонални промени, включване на лекарствени средства, новопоявили се състояния като бременност и други. Поддържащите процедури нямат препоръка, те се правят до достигане на задоволеност от страна на потребителя на лазерната епилация.

Интервалът между процедурите е най-често между 40 и 70 дни, като това зависи от третираните зони. Бързината на процедурата зависи от избрания режим на работа и възможностите на използваната апаратура за лазерна епилация на лице.

Виж също: Опасна ли е лазерната епилация

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest