ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да почистим боя за коса от кожата?

Как да почистим боя за коса от кожата?

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
1761017
премахване на боя за коса от кожата
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
Виж ››

Боядисали ли сте косата си, а с нея и ръцете, челото, шията си? Ако действате много бързо, можете лесно да премахнете боята от кожата си с вода и сапун. Ако обаче не сте успели да го направите бързо, тогава незаличимите петна по кожата ви могат да развалят настроението ви. Но нещата не са фатални!

Има няколко начина да премахнете боята за коса от кожата. Ще трябва да изберете своя метод в зависимост от вашия тип кожа. Ако имате чувствителна кожа, използвайте нежен почистващ препарат. В някои случаи обаче са необходими по-драстични мерки, ако не можете да премахнете петното с препарат.

Отстраняване на боя за коса от кожата с меки продукти

Действайте бързо, веднага щом боята попадне върху кожта ви. Имате няколко минути, преди боята да оцвети кожата. Дори ако боята вече е започнала да попива в кожата, колкото по-рано се заемете с работата, толкова по-лесно ще бъде да я премахнете.

Както знаете, кожата се състои от няколко слоя. Боята, попадайки върху нея, постепенно ще оцветява слой по слой. Ако не се опитате да премахнете багрилото веднага, то ще оцвети по-дълбоките слоеве и ще затрудни много отстраняването му. Ако боята се абсорбира и оцветява по-дълбоките слоеве на кожата, тогава ще трябва да използвате по-агресивни продукти, които могат да увредят кожата.

Изстискайте малко паста за зъби (не гел) върху ръцете си и разтрийте добре петната от боя. Паста за зъби, която съдържа абразиви, които помагат за премахване на плаката, може да ви помогне да премахнете боята от кожата си. Втрийте кожата за около 30 секунди и след това изплакнете с топла вода.

Ако не можете да премахнете петната от боя, опитайте отново, като този път добавите щипка сода за хляб.

Използвайте бебешко олио, вазелин или зехтин. Нанесете и оставете избрания от вас продукт за една нощ. Това е подходящ метод, ако имате чувствителна кожа. Маслото бавно ще абсорбира и разгражда боята, като същевременно омекотява и овлажнява кожата. Нанесете маслото върху кожата си с помощта на памучен тампон или влажна кърпа.

Използвайте препарат за съдове и сода за хляб. С тези два продукта се опитайте да отмиете боята от кожата си. Течността за миене на съдове ще разтвори боята, а содата за хляб ще ексфолира кожата. Нанесете тези продукти, разтрийте и след това изплакнете с топла вода.

Нанесете препарат за премахване на грим върху кожата си и го разтрийте върху петната. Ако петното не е проникнало твърде дълбоко, препаратът за премахване на грим ще го премахне. Нанесете препарата върху памучен тампон или кърпа и го разтрийте върху петното. Изчакайте поне пет минути, преди да изплакнете. Ако имате под ръка кърпички за премахване на грим, можете да ги използвате, за да премахнете боята.

Използвайте специални инструменти, за да премахнете боята от кожата си. Ако не сте готови да използвате домашни средства и искате да подходите професионално към този проблем, можете да закупите специален продукт за премахване на боята за коса от кожата. Такива продукти се продават под формата на разтвор или салфетки.

вазелин за премахване на боя за коса

Премахване на боя с по-агресивни продукти

Напръскайте кожата си с лак за коса. Лакът за коса е доказано средство, което помага за премахване на боята за коса от кожата. Спиртът в този продукт обаче може да изсуши кожата. Напръскайте върху памучен тампон лак за коса и след това избършете кожата си с него. Лакът за коса ще може да проникне в по-дълбоките слоеве на кожата, а памучният тампон ще премахне мъртвите клетки. Изплакнете лака за коса от ръцете си с топла вода.

Смесете препарат за пране със сода за хляб. Натрийте петното с получената смес. Въпреки че този инструмент може да предизвика дразнене, но с помощта му можете бързо да премахнете боята от кожата си. Содата за хляб съдържа абразивни частици, които могат да ексфолират и отстранят мъртвите, оцветени кожни клетки. Пригответе смес от праха и содата за хляб в съотношение 1:1. Втрийте сместа в кожата за 30-60 секунди. Измийте с топла вода.

Направете паста от цигарена пепел и топла вода. Колкото и странно да звучи, това може да направи чудеса. Използвайте само студена пепел. Не забравяйте, че това далеч не е нежен метод за премахване на боята за коса от кожата. Използвайте памучен тампон, за да нанесете получената паста върху петната от боя. Изчакайте 15 минути. Петното постепенно ще изчезне. Измийте добре кожата си със сапун и вода.

Използвайте препарат за отстраняване на лак за нокти, ако други методи не работят. Ацетонът, съдържащ се в лакочистителя, може да премахне боята от кожата. Не забравяйте обаче, че лакочистителят е доста агресивен продукт, който може да причини сухота и други сериозни увреждания на кожата, затова се препоръчва за използване върху по-груби зони, например кожата на ръцете. Никога не използвайте лакочистител, за да премахнете боята от областта на очите. Напоете памучен тампон с лакочистител и избършете кожата си с него. Не търкайте твърде силно. Ако почувствате парене, спрете незабавно и изплакнете с топла вода.

Съвети

Покрийте ръцете и кожата около лицето си с вазелин, ако знаете, че могат да бъдат оцветени с боя за коса. Вазелинът ще действа като бариера и ще попречи на мастилото да попадне върху кожата ви. Носете ръкавици, когато боядисвате косата си, за да не попадне боята върху ръцете ви.

Ако използвате кърпа за премахване на боята, имайте предвид, че можете да я развалите. Затова не използвайте любимата си кърпа. Можете да намерите подходящ парцал, който нямате нищо против да изхвърлите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest