Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да накараме ноктите да растат по-бързо

Как да накараме ноктите да растат по-бързо

как да растат бързо ноктите

Дълги, лъскави и здрави нокти е символ на добра поддръжка и вкус към елегантност, както и на добро общо здраве и почти толкова важно за общата визия, колкото е красивата и здрава коса. Чрез ноктите се осъществява най-бързо добиваната представа как се чувства тялото като цяло.

Ноктите са изградени от мъртви кожни клетки и протеин, наречен кератин. Как растат те, как изглеждат и колко са здрави зависи от много фактори като гените, начинът на хранене, хормоните, употребата на някои лекарства и други.

Има и природни фактори, които влияят на растежа на нокътните плочки. Това са възрастта, хормоналните проблеми, болестите на тялото, бременността, менопаузата и други.

Интересен момент е, че ноктите растат по-бързо при горещо време. Те могат да станат по-здрави с ежедневна стимулация.

- Един прост начин е с разтриване. Ръцете се поставят в поза като за молитва, после пръстите се свиват навътре, така че ноктите на двете ръце да се допрат един до друг. Разтриват се напред-назад, докато се чуе тракащ звук.

- Друг начин е полирането на нокътните плочки. Всички, които носят изкуствени нокти, забелязват, че тогава собствените им нокти растат по-бързо. Това се дължи на полирането на нокътните плочки при стимулацията. Кръвообращението в нокътното легло се увеличава и плочката получава повече хранителни вещества, премахват се нечистотиите и това стимулира растежа.

бърз растеж на ноктите

- Потропване с пръсти - лекото удряне с ноктите по твърди повърхности помага на ноктите да растат по-бързо. Трябва силата да е премерена, за да не си чупят.

- Здравословна и балансирана храна - хранителните вещества играят основна роля за поддържането на ноктите и ако диетата е балансирана и здравословна, те ще растат бързо и ще бъдат здрави. На нокътната плочка са нужни омега мастни киселини, фолиева киселина, силиций, биотин, калций и витамин D. Затова е добре ежедневното хранене да включва продукти, които ги осигуряват.

- Грижата за ноктите включва и редовно пилене, подрязване, хидратиране и защита с подходящи козметични средства, както и превенция чрез избягване на препарати, съдържащи химикали, които рушат нокътя. Маникюрът на здрави и добре поддържани нокти изглежда превъзходно.

Вижте и някои идеи за маникюр за къси нокти, маникюр според фън шуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest