ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Кои етерични масла дразнят кожата?

Кои етерични масла дразнят кожата?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1362
Кои етерични масла дразнят кожата
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Светът на грижата за кожата е доста завладяващ – все едно влизате в лабиринт от решения. Независимо дали става въпрос за премахване на пъпки или просто като механизъм за успокояване, етеричните масла са предмет на разговори. Било то в концентрирана форма или разредени в някакъв продукт.

Безопасно е да признаем, че естествената красота е завладяла рутинната грижа за кожата на всеки и основната съставка, присъстваща във всеки натурален продукт, е етерично масло – и ако смятате, че всичко, което майката природа може да предложи, е меко и нежно, ние съжаляваме да кажем, че не е вярно. Колкото и релаксиращи да са етеричните масла, те могат да раздразнят кожата и да причинят големи щети. Поради концентрирания си характер, те могат да бъдат доста агресивни, когато се прилагат върху кожата.

Кои етерични масла могат да причинят обриви?

Маслото от чаеното дърво

Маслото от чаено дърво е чудесно за премахване на пъпки – вие знаете и ние също го знаем. Играе важна роля във всеки продукт за лечение на акне, но когато се използва неправилно, маслото от чаено дърво също може да възпали кожата. Ако използвате капка масло от чаено дърво във вода и го нанесете върху засегнатата област, това не е проблем. Ако обаче не го разредите и го нанесете директно върху кожата, маслото причинява кожни раздразнения понякога.

Дразнещи кожата масла

Ментовото олио

Ментата причинява парене на кожата ви – ако някога сте усещали изтръпване в устата си, докато миете зъбите си, знаете, че ментата, може да причини същото на лицето ви. Маслата от мента са много мощни и с времето могат да причинят раздразнение на кожата. За разлика от чаеното дърво, ментовите масла отнемат време, за да влошат кожата или скалпа. Изглежда, че действат, но след няколко употреби ще започнат да се появяват сърбеж, зачервяване и парене.

Обикновено продуктите за грижа за кожата и косата, които имат термините охлаждане или освежаване, съдържат мента.

Лавандуловото масло

Тази популярна основна съставка се използва в различни продукти и не се ограничава само до красотата. Присъстващо във вашите свещи, дифузери, мъгла за лице, перилни препарати, лавандуловото масло е известно със своите успокояващи, противовъзпалителни свойства. И така, как нещо, което е противовъзпалително, причинява възпаление? Е, можете да обвините за това нивата на концентрация.

Лавандуловото масло дразни кожата

Малко количество лавандулово масло няма да ви накара да се зачервите, но ако имате чувствителна кожа, по-добре да стоите далеч от него. Поради силния си аромат маслото може да раздразни кожата и да предизвика реакция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest