Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Оригинални пожелания за дъщеря

Оригинални пожелания за дъщеря

оригинални пожелания за дъщерята

Всеизвестен е фактът, че дъщерята и синът изискват съответно различен подход на отглеждане, внимание и възпитание. Причината е, че докато синът е призван да се превърне в достоен и смел мъж, то на жената се приписват качества като нежност, изисканост и пристойно поведение.

Различията, които се заформят още по време на детството и начините на отглеждане, са и предпоставка за различно поведение към момчетата и момичетата. Пример са пожеланията, които се отправят съответно към бъдещите мъже или жени. Логично, към малкото момче се отправят послания и пожелания да расте смел, борбен, непоколебим и да преборва всяка една трудност. На момчетата обикновено се пожелава храброст и сила, тъй като от тях се очаква да бъдат опората в техните бъдещи изградени семейства.

Какви оригинални пожелания обаче могат да се отправят към дъщерите?

Дъщерите често са слабостта в семейството, защото изграждат по-силна привързаност към своите родители. Затова и пожеланията към дъщерите често са съпътствани с по-експресивна емоционалност и усещане за дълбока връзка.

Пожелания за рожден ден

Порастването на дъщерите е момент, който предизвиква силни чувства у всеки родител. Това е обаче и неоспорим повод за гордост. Ето и няколко оригинални пожелания към дъщеря за рожден ден:

Честит рожден ден, скъпа дъще. Нека добротата и любовта бъдат твои вечни добродетели, а здравето – твой доверен спътник. Желаем ти само радост, каквато ти ни носиш, откакто си на този свят.

пожелания към дъщеря

Честит да е твоя ден, мило наше момиче. Ти си радост, ти си любов, ти си добрина, ти си второто ни слънце. Бъди здрава, достойна, непоколебима, мъдра и смела. Желаем ти да сбъднеш всичките си мечтите и да ни носиш само радост, както досега!

Пожелания за имен ден

Именният ден е красив празник за почит към името. Ето и някои оригинални идеи за пожелания към дъщерята по повод имен ден:

Нека бъде честито името ти, мило наше момиче! От своето раждане ти носиш символиката на това име и за нас е истинска радост да те гледаме как се превръщат в борбена, добра и силна жена. Носи името си гордо и достойно, присъщо за дама с красота и добро сърце като теб.

Честит имен ден, наше скъпо и добро момиче. Ти и твоето име ни носите незаменима радост от деня на твоето раждане. Расти достойна и добра като своето име и покорявай смело всяка своя мечта!

Пожелания за завършване

Дипломирането е повод за гордост и радост на родителите. То символизира усилията и труда на дъщерята, както и нейния изминат път в образование и постижения. Ето и оригинално послание за повод дипломиране:

Честит да бъде твоя празник, който заслужаваш и за който си се борила. Желаем ти от все сърце да покоряваш още хиляди върхове и твоите мечти да нямат граници. Благодарим ти, че ни носиш тази незаменима радост и гордост!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest