ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Прилагат ли се витамин С и ниацинамид заедно?

Прилагат ли се витамин С и ниацинамид заедно?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1882
витамин с и ниацинимид
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Какво е грижата за кожата, ако не познавате вашите продукти? Ако сте пристрастена към красотата, трябва да знаете за изобилието от съставки, които са щурмували индустрията за красота. И всяка от тези съставки твърди, че е от полза за кожата и я променя към по-добро.

Сред тези съставки, двете най-често използвани, са витамин С и ниацинамид (витамин B3). И двете са най-големите имена в списъка на съставките с много предимства.

Всеки човек, който е използвал и двете, и се е възползвал от всеки поотделно, винаги е искал да се възползва от предимствата им наведнъж. Затова експертите дават своето мнение дали можем да използваме и двете съставки заедно.

Нека първо да видим какво прави всяка съставка

Витамин C: Тази съставка може да бъде най-добрият приятел на кожата ви, ако ви подхожда. Антиоксидант, той работи върху увеличаването на колагена в кожата, като по този начин предотвратява фините линии и бръчки. Ако търсите мощна съставка против стареене, витамин С може да ви помогне. Също така помага при избледняване на тъмните петна и подобрява пигментацията.

Ниацинамид: Известен още като витамин В3, ниацинамидът помага за укрепване на кожната бариера и осигурява интензивна хидратация. Освен това помага в борбата с признаците на стареене, като увеличава производството на колаген в кожата. Може също така да успокои кожата ви заради противовъзпалителните си свойства.

витамин с и ниацинимид прилагане

И така, можем ли да използваме тези двете заедно?

Отговорът е ДА! Има някои проучвания онлайн, които твърдят, че тези две съставки реагират една с друга, причинявайки възпаление на кожата. Те обаче са остарели. Също така, витамин С, използван днес, се извлича и съхранява в най-стабилната си форма; следователно тези твърдения може да не са верни.

Няма достатъчно проучвания, които да доказват дали комбинирането на витамин С и ниацинамид причинява образуването на жълт пигмент, наречен ниацин. Така че използването на комбинацията е личен избор. Винаги обаче е добре да използвате витамин С като нощен серум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest