ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да спрем косопада?

Как да спрем косопада?

Как да спрем косопада?
Магнитни стелки за акупресура-13%
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
11.31 лв.
Виж ››

Стремежът към подхранена, бляскава и красива коса, е мечтата на всеки човек. Косата играе съществена роля в нашето излъчване и визия, затова нейното състояние и здравина са ключови за придобиването на увереност и необходимото самочувствие.

По време на естествения цикъл на косата могат да се срещнат различни усложнения и предизвикателства, пред които не всички грижи могат да се окажат ефективни.

Косопадът е един от най-често срещаните проблеми, който понякога може да доведе до тежки последици. Сред главните причини за поява на косопад могат да бъдат медицински заболявания, хормонален дисбаланс, кърмене, менопауза, бременност, раждане, физически или емоционален шок.

Ето и как можете да спрете косопада:

Витамини против косопад

Витамини при косопад
Снимка: 1

Ефикасно средство за предотвратяване на косопада са витамините. Комплексът от витамини осигурява на косата необходимото подхранване, което да я заздрави и да стимулира нейния растеж. Такива са витамините В5, желязото и витамин С. Те действат благоприятно върху растежа на косата, като могат да се приемат самостоятелно или в съчетание с храна.

Храни срещу косопад

Много често храненето повлиява пряко върху състоянието на косъма и растежа на косата. За да спрем косопада, хранителният режим е от ключово значение за предотвратяването на загубата. В хранителното меню трябва да влязат плодове и зеленчуци, които ще доставят ценни хранителни вещества и ще подействат оптимално на състоянието на косата.

Специализирани шампоани

Когато страдате от косопад, то е задължително да си закупувате само продукти, специализирани за действие срещу този проблем. В противен случай, можете да влошите състоянието на косата и да ускорите косопада. Купете си само шампоани и балсами за косопад, които са с ефикасен състав и са на доказани марки.

Шампоан срещу косопад

Маски срещу косопад

Маската не е задължителен елемент в грижата за косата, а е по-скоро желателен такъв. Когато страдате от косопад обаче, нещата далеч не стоят така – изключително важно е да използвате маска за коса, която да осигури на косата ви блясък, както и ценни вещества. Можете да закупите маска или да си приготвите домашна такава. Ефективна маска за спирана на косопада в домашни условия е тази, която комбинира действията на зехтин, жълтък и чесън. Комбинацията от тези натурални продукти подобрява състоянието на скалпа, укрепва косъма и възпрепятства косопада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest