Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Как да си направим хартиена торта?

Как да си направим хартиена торта?

как се прави хартиена торта

Тортата е класически символ на рождените дни и задължителен елемент от отпразнуването на редица празници. Традиционно тортата се поднася с брой свещички, които символизират узряването и почитат раждането на човека.

Тортите са неизменна част от празниците, защото внасят настроение и олицетворяват повода. Идеята за тортите възниква още по времето на египтяните, които са първите хора, сдобили се с умението да пекат.

Първо тортите са представлявали месени хлябове, които се подреждали под формата на торта. Така се зародила идеята на тортата, която познаваме днес. Тя носи не толкова хранително удоволствие, колкото дълбока символика.

В наши дни определението за торта става все по-иновативно и интересно. Днес тортата не е задължително да бъде от блатове или шоколад, за да носи същата символика.

Тортите от хартия са иновативен вариант на традиционната си форма, който я надгражда по това, че трае много по-дълго време и може да служи за спомен.

Ето как да си направите хартиена торта:

как да направим хартиена торта

За да си направите креативна хартиена торта, то са ви необходими цветен картон, ножица, лепило. По желание, добавете панделки и опаковъчна хартия.

Ако искате перфектно конструирана хартиена торта, то е препоръчително да си изготвите предварителен шаблон. Той трябва да бъде триъгълник и правоъгълник, който да бъде негова основа. Накара на триъгълника и правоъгълника трябва да бъде оставено място за лепене и подгъване.

По продължението на шаблона изрязвате своята форма. След това започвате да сглобявате и огъвате кутийките от шаблона така, че да се получат форми на парчета от торта.

По желание, можете да декорирате всяко от хартиените парчета с елементи или да напълните вътрешността им със сладкиши. Подреждате блатовете и ги декорирате по избор. За постигане на финална визия, можете да добавите дървени цифри или надпис отгоре. С панделка можете да увиете външната част на тортата за допълнителна естетика и здравина.

Хартиената торта може да бъде на един етаж или да бъде на няколко етажа, като по дължината трябва да се смаляват подобно на пирамида.

След всеки етаж е добре да изрежете диаметър от картон. Той ще служи за основа на тортата и за стабилност на издигнатите етажи. Всеки картон или хартия се закрепя с помощта на лепило.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest