ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Как да си направим домашен препарат срещу мухъл с масло от чаено дърво?

Как да си направим домашен препарат срещу мухъл с масло от чаено дърво?

Как да си направим домашен препарат срещу мухъл с масло от чаено дърво?
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
35.00 лв.
Виж ››

Проблемът с мухъла е толкова голям, че го прави истинска напаст за дома. Мухъл не може да се появи без никаква причина, той има нужда от комфортни за него условия, за да превземе помещенията.

Причини за появата на мухъл могат да бъдат конденза от прозорците или течащият покрив на къщата, както и други благоприятни влажни условия. Без значение какво точно го е предизвикало, мухълът е проблем, който трудно се решава. Освен това, появил се веднъж и изчистен, мухълът може да се появи отново по всяко време.

За да се предотврати появата на това неприятно и нездравословно състояние в жизненото ни пространство трябва да се създадат условия, които да не позволят появата му. Нужно е също у дома винаги има налично домашно средство за справяне с появили се малки петна, които ако се почистят, няма да успеят да се разширят и да обхванат голямо пространство, а знаем колко е жизнеспособен този феномен.

За най-добро естествено средство, което може успешно да премахнете мухъла, се смята домашната бутилка с оцет. Концентрираната течност убива 82 процента от спорите на мухъла, за който знаем, че е упорита гъбичка. Спреят с оцет, с който се обработват стените си остава най-сигурното средство за справяне с проблема. Важно е след това стените да се подсушат и помещението да се проветри.

Домашен препарат с чаено дърво срещу мухъл

Освен оцета, отлично средство както за премахване на мухъла, така и за превенция срещу него, която ще върне и свежия аромат в стаите, може да се направи с масло от чаено дърво. За препарата са нужни:

Мухъл

- 4 чаени лъжички етерично масло от чаено дърво

- 400 милилитра вода

- 1 чаена лъжичка алкохол

Съставките се смесват, но не в произволен ред, а в определен - алкохолът, маслото, водата. С този разтвор против мухъл, поставен в спрей бутилка, се третират стените. Тъй като става въпрос за екологичен и приятно ухаещ продукт, няма нужда стените да се подсушават, както е при оцета.

Разтворът няма да изгуби качествата си, ако не бъде използван напълно. Може да се съхрани. Препоръчва се и за премахване на спорите на мухъла от пералнята, без опасност за повреди на гумената част, която обикновено се третира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest