ezine.bg»Статии»Мода»Направи си сам»Как да си подгънем сами дънките

Как да си подгънем сами дънките

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Копирайтър
33618
Как да си подгънем сами дънките
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Дънките са евъргрийн в сферата на облеклото от много години. Освен, че са удобни, комфортни и красиви, са здравословни заради изцяло памучните тъкани, от които се произвеждат. Непретенциозно облекло в съвременния забързан живот за малки и големи.

Подгъвът на вашите дънки може да ви спести пътуване до шивача и да гарантира, че дънките ви стоят перфектно. Ето ръководство стъпка по стъпка как да подгъвите дънките си.

Материали:

Дънки

Разкъсвач на шевове

Ролетка

Карфици

Шевна машина или игла и конец

Желязо

Стъпка 1: Опитайте дънките си и определете колко трябва да подгъвите. Сгънете излишния плат вътре в крачола и използвайте измервателна лента, за да измерите колко трябва да се отстрани. Най-добре е да направите това, докато носите обувки, които ще носите с дънките.

Стъпка 2: Използвайте инструмент за разкъсване на шевове, за да премахнете оригиналния подгъв от дънките. Това ще ви позволи да запазите оригиналния вид и усещане на подгъва, докато скъсявате дънките до желаната от вас дължина.

Стъпка 3: След като махнете подгъва, сгънете излишния плат вътре в крачола до дължината, която сте определили в стъпка 1. Закопчайте плата на място, за да не се размества.

Стъпка 4: Обърнете дънките отвътре навън и използвайте шевна машина или игла и конец, за да зашиете права линия по закрепения ръб. Уверете се, че шиете близо до сгънатия ръб, за да поддържате подгъва чист и подреден.

Стъпка 5: След като сте зашили подгъва, използвайте ютия, за да натиснете новия подгъв плосък. Това ще помогне на дънките да стоят правилно и ще предотврати натрупването на тъканта.

Преправяне на дънки

Стъпка 6: Опитайте вашите току-що подгънати дънки и направете корекции, ако е необходимо. Ако дънките все още са твърде дълги, можете да повторите процеса и да премахнете още плат, докато постигнете желаната дължина.

Подгъвът на вашите собствени дънки е прост и възнаграждаващ проект, който може да ви спести време и пари. С тези лесни стъпки можете сами да подгъвате дънките си и да се наслаждавате на перфектна форма всеки път.

Вижте още:

- Как да зашием скъсани дънки;

- Как се правят кръпки по дънките;

- Преправяне на стари дънки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest