Ezine.bg»Статии»Интимно»Как да се подготвим за първия път

Как да се подготвим за първия път

Как да се подготвим за първия път

Всички казват, че първият път е изживяване, което човек не може да забрави цял живот. Както за момчетата, така и за момичетата, които съответно вече спокойно могат да бъдат наричани мъже и жени.

Като оставим настрана притесненията и неопитността и на двамата партньори, решили да предприемат тази важна стъпка, то сме наясно, че за момичетата притесненията вероятно са повече. Най-малкото защото може да са чували, че първият път ще е болезнен.

Вероятно ще настъпят и страхове от нежелана бременност или полово предавани болести. Съветваме ви да изчете следните редове, защото изобщо не е задължително за девойките първият секс да е болезнен. Напълно възможно е да се превърне в нещо неповторимо, прекрасно и бленувано!

Изберете правилния партньор

Преди да сте решили да се отдадете на секс за пръв път е важно да сте убедени, че сте избрали правилният човек. Не се отдавайте, защото вече приятелките ви са правили секс и не искате да останете по-назад от тях или само за да угодите на гаджето си. Важно е вие самите да се чувствате готови и да подходите съзнателно и с желание към първия полов акт.

Не премисляйте дълго в кой точно ден трябва да се случи това паметно за вас събитие. Дали да е по случай неговия или вашия рожден ден или имен ден, дали да е след абитуриентския ви бал или пък дали да е денем или нощем. Това няма абсолютно никакво значение. Би трябвало сами да усетите кога е настъпил подходящия момент.

Избор на място

По отношение на мястото няма особено значение къде точно ще правите секс за първи път през живота си, но не се доверявайте на онова, което гледате по филмите. За много дами сексът в колата може да се струва вълшебен, но подобно място за секс е по-скоро за напреднали.

Как да се подготвим за първия път

На фона на вероятно обхваналото ви притеснение към него би се добавило и неудобството от прекалено тясното пространство, акробатичните умения, които се изискват за да си свалите дрехите или безпокойството от това да не ви види случаен минувач.

Дотук с въпроса за момента, времето и мястото, на което сте решили да се отдадете на своя партньор.

Осигурете предпазни средства

За да се подготвите за първия път, е важно да не мислете, че е НЕГОВО задължение той единствен да мисли за това как да ви предпази и да носи винаги в джоба си презерватив.

За собственото ви спокойствие е добре вие самите да разполагате с кондом, независимо от това дали по някакви причини се налага да пиете противозачатъчни медикаменти.

Те биха ви предпазили от нежелана бременност, но не и от болести, предавани по полов път. Някои от тях протичат безсимптомно и без да иска партньорът ви може да навреди на здравето ви, както и вие на него. Идеята е все пак първият път да се превърне в прекрасен момент, а не просто във физически акт, който да носи негативни последствия, нали така?

И като сме отворили приказката за презервативите, бихме ви посъветвали да тренирате предварително как те се поставят на мъжкия полов орган. За целта можете да използвате краставица, банан или друг подходящ предмет. Да поставите вие кондом на партньора си би било доста секси в неговите очи, а за вас ще означава сигурност.

Боли ли първият път?

Как да се подготвим за първия път

Дали ще ви боли първият път? Зависи от самия ви организъм. Мит е и че е задължително да прокървите. Това отново зависи от това как е устроено собственото ви тяло и най-вече от т.нар. девствена ципа, която всъщност се казва химен. Просто не мислете за това, а се оставете в прегръдките на любимия си. Ако той е правилният човек, то със сигурност ще се погрижи да извлечете максимум удоволствие от секса.

В никакъв случай не умувайте кои са най-добрите секс пози, действайте инстинктивно или се доверете на човека до вас, особено ако е по-опитен. Изхвърлете всякакви притеснения от ума си и се насладете на момента. Той може наистина да е незабравим и то в най-добрия смисъл. В крайна сметка дори и да не е всичко перфектно, то винаги има и следващ път, може би още по-сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest