Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Етерични масла срещу косопад в шампоана

Етерични масла срещу косопад в шампоана

Етерични масла срещу косопад в шампоана

В борбата с косопада ефикасни са етеричните масла за коса. Те са натурален метод за обръщане на процеса и винаги с благоприятно действие при алопеция, стига да се използват разумно и правилно.

Как да се използват правилно етеричните масла при косопад

В повечето домашно приготвени средства се използват както базови, така и етерични масла.

Етеричните са извлечени от различни растения, те са концентрирани и силни. Текстурата им е фина, заради което се изпаряват бързо. Затова е подходящо или да се смесят с базови масла, или да се добавят към шампоана.

Прибавяне на етеричното масло към шампоана

За да бъде ефикасно и безвредно, етеричното масло трябва да се добави в подходящо количество. Най-напред трябва да се избере шампоан, който не бива да бъде парфюмиран или поне да е съвсем слабо парфюмиран.

На 100 милилитра шампоан се добавят 20 капки етерично масло срещу косопад. След като косата е измита, може да се добавят 2-3 капки от маслото към водата за изплакване, има тонизиращ за косъма ефект.

Като мярка за превенция, особено при масла, като това от кедър и иланг-иланг, е необходимо преди да се добави към средството за миене, да се направи тест за поносимост на ръката, за да се избегнат алергични реакции.

Масла срещу косопад

Етерични масла срещу косопад

Има богат избор от етерични масла, които могат да се добавят в шампоана при косопад.

Масло от салвия

Типичната употреба на масло от салвия е за омекотяване на скалпа и косата и за намаляване на възпаленията. Тъй като премахва омазняването и спира разпространението на пърхота, то спомага за ограничаване на хормоналния косопад.

Масло от мащерка

С това масло против косопад в шампоана космените фоликули укрепват, дебелината на косъма се увеличава, тъй като скалпа е стимулиран подходящо. Това спомага за лечение на косопада и състояния, свързани с алопецията.

Масла в шампоана

Масло от жожоба

Маслото от жожоба създава защитен слой по кожата на главата и не оставя мазни следи по косата. При редовна употреба намалява косопада и активира растежа на косата.

Масло от кедър

Етеричното масло от кедър стимулира скалпа и растежа на косата. То е тонизиращо средство за косата с дървесен аромат, поднато в тази функция от векове. Премахва пърхота, омазняването на скалпа и гъбичките по кожата на главата. Тъй като това са най-честите причини за косопад, кедровото масло е ефикасно средство за борба с опадването на косата.

Подходящото етерично масло за добавяне в шампоана трябва да се избере индивидуално според състоянието на скалпа, типа коса и заложените намерения за ползата от етеричното масло освен за косопад и за други действия върху косата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest