Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Стилни в дъжда: Как да носим дъждобран елегантно?

Стилни в дъжда: Как да носим дъждобран елегантно?

Стилни в дъжда: Как да носим дъждобран елегантно?

Представата за дъждовен ден се свързва с кал, широк и безформен дъждобран и тази представа по никакъв начин не буди асоциации за елегантност и моден стил.

Това виждане обаче може бързо да се промени, ако потърсим съвети за елегантна визия, с главно действащо лице дъждобран и научим как да изглеждаме стилно дори в мрачен дъждовен ден.

Превъплъщенията на дъждобрана

Дъждобранът, чието название дори показва функцията му да пази от държа, е вид горна дреха от водоустойчива материя с различна дължина, която е направена широка, за да се носи върху други връхни дрехи, предпазвайки ги от дъжда. Изработва се най-често от груба материя - брезент, гума, найлон, мушама и други и винаги с качулка.

В мрачния дъждовен ден е добре обаче да противопоставим на сивотата на деня една топла слънчева визия, постигната със стилен дъждобран, който позволява на въображението да се развихри, превръщайки дрехата за предпазване от дъжда в част от уличния ни моден тренд. Десен на точки, жълтият слънчев цвят, капси или геометрични фигури - всякакви симпатични хрумвания могат да го превърнат в неочаквано модно бижу. Ето някои предложения в този дух.

Ципове, панделки и клоширан модел за дъждобрана

Оранжево дъждобран

Такива акценти могат да превърнат дъждобрана в много стилно предложение за връхна дреха. Тъй като класиката представя един спортен и леко рибарски стил, който не се харесва обикновено, той може да бъде заменен от асиметрична кройка, ципове, панделки, които да променят цялостната визия на дъждобрана.

Цветът на дъждобрана като акцент

Колкото повече цвят има в дъждобрана, толкова по-усмихната изглежда цялостната визия. Множеството нюанси на цветовете ще позволят по-доброто съчетаване на дъждобрана с останалите.

Ролята на аксесоарите при носене на дъждобран

Коланът винаги подчертава талията и придава женственост на силуета. Съчетавайки го с панталон и полупрозрачна блузка в пролетен дъждовен ден, дъждобранът ще допълни тоалета по забележителен начин.

Кройката на дъждобрана

Правият и почти безформен силует не е приятен за окото. Ако обаче се избере кройката на манто, под него може да скрие красивата пролетна рокля, а в цветово отношение може да се използват всички нюанси на синьото, включително перленото синьо.

Баланс между красота и практичност

Син дъждобран

Дъждобранът е дрехата, която трябва да ни опази сухи и затова лекият ефирен дъждобран може да бъде подплатен с хастар, който пази и придава закачливост и сексапил на цялостната визия. Цветът на дъждобрана може да отговаря на настроението.

Модни акценти в принта

За да е весел, закачлив и стилен, дъждобранът може да е във винтидж стил. Принт на точки ни връща веднага в приказните отминали времена. Съчетан с едноцветна риза или скини джинси, дъждобранът вече е част от модната визия в дъждовния ден.

С какво се носи дъждобран?

Тази дреха е универсална. Ако е добре подбрана, дъждобран може да се носи с рокля, със стилен клин и високи кецове, с гумени и цветни ботуши, зимни ботуши а денимът е винаги добра компания за него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest